Real tilbyr mediaspiller til alle formater

RealNetworks har oppgradert sin mediaspiller slik at den spiller alle formater, også Apple iTunes.

RealNetworks har oppgradert sin mediaspiller slik at den spiller alle formater, også Apple iTunes.

På messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas, 2004 International Consumer Electronics Show, lanserer RealNetworks en rekke nyheter. Den viktigste er en ny utgave av mediaspilleren som er oppgradert til å ta nær sagt alle aktuelle formater, også iTunes-formatet som brukes av musikknedlastingstjenesten til Apple. I tillegg er et nytt eget videoformat som lover DVD-kvalitet over en båndbredde på 1 Mb/s, samt en egen nettbutikk for musikk.

Et viktig poeng med den nye spilleren er å tilby brukeren ett program for å håndtere ikke bare avspilling på PC-en, men også overføring av musikk fra PC-en til MP3-spillere og PDA-er, også Apple iPod.

iTunes-formatet til Apple stiller RealOne-spilleren overfor en stor utfordring, siden det er integrert med Apples eget system for vern av opphavsrett. RealNetworks har løst dette problemet ved å la Apples rettighetsprosess kjøre i bakgrunnen. iTunes må altså være installert på PC-en, men brukeren behøver ikke forholde seg til den direkte.

RealNetworks sier de regner med at tanken om én spiller for alle formater vil appellere til brukere som er interessert i musikken, og ikke teknikken bak. Selskapet gikk nylig til milliardsøksmål mot Microsoft for å hindre Windows Media Player fra å utkonkurrere RealOne-spilleren med de samme metodene som gjorde at nettleseren Internet Explorer danket ut nettleseren til Netscape.

Til toppen