Real tilbyr mediaspiller til alle formater

RealNetworks har oppgradert sin mediaspiller slik at den spiller alle formater, også Apple iTunes.

På messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas, 2004 International Consumer Electronics Show, lanserer RealNetworks en rekke nyheter. Den viktigste er en ny utgave av mediaspilleren som er oppgradert til å ta nær sagt alle aktuelle formater, også iTunes-formatet som brukes av musikknedlastingstjenesten til Apple. I tillegg er et nytt eget videoformat som lover DVD-kvalitet over en båndbredde på 1 Mb/s, samt en egen nettbutikk for musikk.

Et viktig poeng med den nye spilleren er å tilby brukeren ett program for å håndtere ikke bare avspilling på PC-en, men også overføring av musikk fra PC-en til MP3-spillere og PDA-er, også Apple iPod.

iTunes-formatet til Apple stiller RealOne-spilleren overfor en stor utfordring, siden det er integrert med Apples eget system for vern av opphavsrett. RealNetworks har løst dette problemet ved å la Apples rettighetsprosess kjøre i bakgrunnen. iTunes må altså være installert på PC-en, men brukeren behøver ikke forholde seg til den direkte.

RealNetworks sier de regner med at tanken om én spiller for alle formater vil appellere til brukere som er interessert i musikken, og ikke teknikken bak. Selskapet gikk nylig til milliardsøksmål mot Microsoft for å hindre Windows Media Player fra å utkonkurrere RealOne-spilleren med de samme metodene som gjorde at nettleseren Internet Explorer danket ut nettleseren til Netscape.

Til toppen