JUSS OG SAMFUNN

RealNetworks krever åpen standard for digital opphavsrett

RealNetworks foreslår en ny standard, XMCL, for håndtering og salg av film og lyd i digital form. MGM, AOL, EMI, IBM og Sun støtter forslaget. Microsoft er ikke med.

21. juni 2001 - 04:01


RealNetworks Inc



AdobeAOL Time WarnerAvid Technology
BertelsmannClearChannelEMIIBMIFilmInterTrustMGMNapster
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
SonySunVirage

Microsoft

RealNetworks sier de vil overgi XMCL til et internasjonalt standardiseringsorgan. Spesifikasjonen kan lastes ned fra selskapets nettsted.

Samtidig lanserer RealNetworks sitt første XMCL-baserte produkt: RealSystem Media Commerce Suite, et komplett system for å sikre at brukere betaler for å få tilgang til nett-distribuert musikk og film. Suiten skal brukes i MusicNet, der RealNetworks deltar sammen med plateselskapene Warner Music Group, EMI og Broadcast Music Incorporated.

Analytikere peker på at mens det på den ene siden er et reelt behov for en standard for å håndtere digital opphavsrett, kan utspillene fra RealNetworks - både XMCL og den nye distribusjonsløsningen - også tolkes som et slag for å isolere Microsoft. Distribusjonsløsningen skal leveres til plattformer som Linux og Mac, samt Internett-bokser og Sony PlayStation.

Microsofts ansvarlige for digitale medier, Will Poole, sier til Wall Street Journal at Microsoft allerede har gått sammen med blant andre Hewlett-Packard og Adobe for å støtte en rettighetsstandard kalt XRML, og at det følgelig kan være tvilsomt om det er behov for XMCL.

Microsoft har brukt den samme konferansen til å kunngjøre et tillegg til Office XP, kalt Producer, et verktøy for å legge lyd, animasjoner og andre effekter inn i PowerPoint-presentasjoner. Ifølge News.Com har Microsoft også sagt de vil begynne å publisere hvordan flere selskaper, blant dem EMI, bruker deres Windows Media Digital Rights Management System.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra