BEDRIFTSTEKNOLOGI

RealPlayer krasjer PC-en

Den siste versjonen av RealPlayer skaper store problemer for de som installerer programmet. PC-en krasjer og slenger ut en rekke feilmeldinger, skriver The Register.

Digitoday Vaktsjef
16. jan. 2001 - 05:33

Ifølge den britiske teknologiavisen skyldes problemene et lite program kalt Comet Cursor som lastes ned sammen med Real-spilleren. Programmet ser ikke ut til å takle ulike grafikkort, skriver The Register, som har mottatt en strøm av klager fra sine lesere.

Comet Cursor gjør ikke mye ut av seg i utgangspunktet, men hvis du besøker en nettside som inneholder et comet-javascript vil nettsiden kunne endre PC-markøren til et bilde eller en animasjon.

Real opplyser ikke selv at Comet Cursor følger med når du laster ned RealPlayer, noe som i seg selv irriterer endel brukere. Enkelte brukere påstår riktignok at de har fått spørsmålet først om de ønsker å laste ned den ekstra programvarebiten, mens langt flere sier at de ikke er gitt dette valget. Mens noen (stort sett Windows 9x-brukere) opplyser at de får opp programvaren i legg til/fjern-vinduet i kontrollpanelet, sier andre igjen at programsnutten ikke er til å finne og dermed heller ikke er så lett å få fjernet.

The Register får opplyst fra Comet at de ikke har hørt noe om eventuelle problemer hos de omlag 60 millioner brukerne av programmet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.