BEDRIFTSTEKNOLOGI

REC først ut med K6

Rask Engros er den første norske PC-produsenten som vil tilby maskiner med AMDs K6 prosessorer. - Men vi tør foreløpig ikke anbefale maskinene som serveralternativer, sier administrerende direktør i REC Hugo Rask-Jensen

Eirik Flaa
7. apr. 1997 - 15:00

REC lanserer en ny PC basert på AMDs nye K6 prosessor. I første omgang vil det være 200 MHz-versjonen, men drammensfirmaet planlegger også å bygge maskiner rundt den eksisterende 233 MHz-versjonen, og 300 MHz-versjonen som er ventet til høsten. Administrerende direktør i Rask Engros (REC) medgir likevel at implementeringen av den nye prosessoren ikke har vært helt uproblematisk.

- Vi har hatt noe problemer med det nye spenningsnivået, og måtte foreta en del justeringer på egenhånd for å få det til å fungere, sier Hugo Rask-Jensen til digi. Han forklarer at dette problemet ikke gjelder maskiner med det nye TX-brikkesettet fra Intel. TX settet har trinnløs spenningsregulator. REC vil levere maskiner med dette settet fra 21 april.

Selv om REC har stor tiltro til AMDs produkter tør likevel ikke Rask-Jensen anbefale K6-baserte maskiner til bruk i servere.

- Vi har god erfaring med AMDs produkter fra tidligere, men vi venter med å anbefale den til serverbruk før vi er helt sikre på at den ikke har feil. Dette vil sikkert bli aktuelt senere, sier Rask Jensen og legger til at maskinen for så vidt vil være aktuell for de fleste andre med behov for en rask PC, ettersom den er priset relativt moderat..

K6 maskinen til REC (200 MHz) koster med følgende konfigurasjon ca 10.000 kroner eksklusiv merverdiavgift og -skjerm.

- Hovedkort med ATX formfaktor og 512 kB pipeline burst-cache onboard

- K6 200 MHz MMX CPU

- ATI Mach 64V+ 2 sMB EDO DRAM skjermkort

- Western Digital 1,6 GB Mode 4 disk

- Windows 95

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.