Recode: Qi Lu forlater Microsoft

Favoritten til Nadella og en Microsofts mest sentrale direktører skal ha gått av.

Det er et stort tap for Microsoft å miste Qi Lu, en av selskapets mest sentrale konserndirektører, og vel den mest kanskje størst innflytelse i sjiktet umiddelbart under Satya Nadella.
Det er et stort tap for Microsoft å miste Qi Lu, en av selskapets mest sentrale konserndirektører, og vel den mest kanskje størst innflytelse i sjiktet umiddelbart under Satya Nadella. (Bilde: Wikimedia Commons)

Favoritten til Nadella og en Microsofts mest sentrale direktører skal ha gått av.

En av Microsoft viktigste toppsjefer slutter i selskapet. Det er helsemessige årsaker til at konserndirektør Qi Lu nå forlater dem, ifølge Recode.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere nyheten. Ifølge nettstedets kilder er avgangen knyttet til skader eller komplikasjoner Qi Lu skal ha pådratt seg i forbindelse med en sykkelulykke noen måneder tilbake.

Kinesiske Qi Lu, født i 1961, har de siste årene ledet forretningsenheten Applications and Services, en av de aller mest innbringende og sentrale områdene i Microsoft, som også omfatter Office-divisjonen.

Han er utdannet først ved Fudan-universitet i Shanghai, og tok senere doktorgrad i computer science ved Carnegie Mellon-universitetet i Pennsylvania. Han var forsker i IBM fra 1996-98 før han viet ti år av karrieren til Yahoo, sist som konserndirektør med øverste ansvar for teknologi innen søk og annonsering.

Headhuntet av Ballmer

Det var i forbindelse med søkesamarbeidet mellom Yahoo og Microsoft at daværende toppsjef Steve Ballmer i 2008 personlig headhuntet ham til en direktørstilling i Microsoft.

Qi Lu ble raskt forfremmet hos IT-giganten med base i Redmond, utenfor Seattle. Først med det øverste ansvaret for Bing, Skype og Microsoft Office, senere fikk han enda mer ansvar.

Hans bidrag har faktisk vært ansett så viktige at han var regnet blant en håndfull få interne kandidater som var aktuelle som arvtakere etter Steve Ballmer, som toppsjef for hele Microsoft – men den posisjonen gikk som kjent til Satya Nadella.

Også under Nadella fortsatte Qi Lu å imponere. Han var en favorittene til Nadella, skriver Recode.

Mange av oppgavene Qi Lu hadde i Microsoft vil nå bli overtatt av Rajesh Jha, en annen Microsoft-direktør som har ledet selskapets arbeid med Outlook og Office 365, ifølge nettstedet.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen