Red Hat åpner Norden-kontor

Linux-distributøren Red Hat vil bruke mer ressurser på det nordiske markedet.

Linux-distributøren Red Hat vil bruke mer ressurser på det nordiske markedet.

Kontoret som Red Hat nå åpner i Stockholm, er selskapets første i Norden. Ifølge Red Hats sjef for internasjonale satsninger, Alex Pinchev, er Norden-satsningen av stor strategisk betydning for selskapets videre vekst. Det nordiske kontoret kommer i første rekke til å fokusere på forretningsutvikling og salg.

- Vår vekst i Europa avhenger av for en stor del av at vi gir mer ressurser til de nordiske markedene, ettersom Norden er et raskt voksende marked for løsninger basert på åpen kildekode og Linux, forteller Pinchev.

- Vi vokser innenfor alle sektorer, men interessen vokser raskest innen offentlig sektor, sier han.

Sjef for den nordiske kontoret blir Magnus Svensson. Han har 15 års erfaring fra programvarebransjen og var i 1997 og de påfølgende fem årene ansvarlig for etableringen av Veritas Software i Norden.

Red Hat selger i dag sine produkter via partnere, og en viktig oppgave for Svensson blir å hjelpe disse med å møte den voksende etterspørselen.

- Det siste året har antallet forespørsler vært stadig økende fra både bedrifter og organisasjoner som er interesserte i våre løsninger, sier Svensson i en pressemelding. Han mener reduserte kostnader er den drivende faktoren.

Til toppen