Red Hat avviser «Oracle Unbreakable Linux»

Red Hat mener «Oracle Unbreakable Linux» bryter med sertifiseringer som er viktige for kundene.

Red Hat avviser «Oracle Unbreakable Linux»

Red Hat mener «Oracle Unbreakable Linux» bryter med sertifiseringer som er viktige for kundene.

Red Hat har lagt ut sin vurdering av utspillet som Oracle kom med onsdag, der de tilbyr support til kunder med Red Hat Enterprise Linux, til halvparten av prisen Red Hat selv tar. Oracle kaller dette for «Unbreakable Linux».

    Les også:

Red Hat mener at kunder som lar seg friste av Oracle, samtidig mister tilgang til fordeler som bare Red Hat kan gi. Samtidig understreker de at det fruktbare samarbeidet de har hatt med Oracle de siste sju årene, fortsetter uanfektet.

Red Hat kontrer med at deres Linux er «unfakeable», og peker peker på følgende:

  • Oracle tar ikke på seg support for noen av produktene i Red Hat Appplication Stack, det vil si JBoss, Hibernate, Red Hat GFS, Red Hat Cluster Suite, og Red Hat Directory Server.
  • Oracle sier de vil endre koden uavhengig av hva Red Hat gjør. Det innebærer at Red Hats sertifiseringer av maskinvare og av tredjeparts programvare ikke lenger er gyldige.
  • Oracles kodeendringer innebærer, ifølge Red Hat, at de ikke vil kunne garantere for at Oracles Linux er binærkompatibelt med den Red Hat leverer.
  • Oracles sikkerhetsoppdateringer vil, nødvendigvis, komme etter Red Hats, med den økte risikoen det medfører.
  • Oracle vil ikke kunne «arve» Red Hats sertifiseringer i forhold til offentlig sektor, f eks Common Criteria Evaluated Assurance Level 4+ og Controlled Access Protection Profile.

Red Hat oppsummerer alt dette ved å konstatere at Oracle Unbreakable Linux nødvendigvis vil utvikle seg bort fra Red Hat Enterprise Linux, og ende opp som en egen distribusjon, ikke lenger en tro kopi av Red Hats egen.

Til toppen