Red Hat dumper My for Maria

Velger vekk Oracles database.

Red Hat dumper My for Maria
Stadig flere Linux-distribusjoner og databasebrukere erstatter MySQL med MariaDB. Red Hat er den siste i rekken.

Red Hat skal erstatte MySQL med MariaDB som standard databasesystem i kommende Red Hat Enterprise Linux 7 (RHEL7). Dette ble kunngjort under Red Hat Summit som arrangeres i Boston denne uken.

Fra før har fellesskapsdrevne Fedora og openSUSE tatt samme beslutning. RHEL7 blir likevel den første kommersielle Linux-distribusjonen som gjør dette. Valget får også følger for CentOS, en fritt tilgjengelig versjon av RHEL som leveres uten Red Hats varemerker.

– Jeg antar det ikke er mye tapt kjærlighet tapt mellom Red Hat og Oracle, spesielt siden Oracle Linux-opplegget startet, men jeg er temmelig sikker på at dette valget ikke vil gjøre Oracle noe blidere. Derfor er det politisk sett et viktig trekk, sier Arjen Lentz til ITWire. Han var den første i Australia som ble ansatt i daværende MySQL. I dag driver han sitt eget konsulentselskap.

MariaDB, som opprinnelig er en «fork» av MySQL, er hundre prosent kompatibel med MySQL 5.5 og skal dermed kunne erstatte MySQL uten videre. Bak MariaDB står Ulf Michael «Monty» Widenius, som skapte MySQL i 1995 og hans selskap, Monty Program. Dette selskapet ble i april fusjonert inn i finske SkySQL.

    Les også: