Red Hat innfridde og doblet resultatet

Red Hat leverte sterk vekst som var litt i overkant av hva aksjeanalytikerne forventet av selskapet.

Red Hat leverte sterk vekst som var litt i overkant av hva aksjeanalytikerne forventet av selskapet.

Verdens største leverandør av Linux-baserte systemer, Red Hat, har som så mange andre amerikanske selskaper avvikende regnskapsår. Selskapets siste kvartal endte 28. februar og tallene ble lagt frem i går.

Omsetningen økte med 37 prosent til 78,7 millioner dollar, litt over analytikernes forventning om en omsetning på 78,3 millioner. Resultatet økte med 131 prosent og endte på 27,3 millioner dollar.

Selskapet er fornøyd med resultatene.

– Det siste årets resultat bekrefter vår evne til å skalere for vekst, sier Charlie Peters, finansdirektør i Red Hat i en pressemelding.

For regnskapsåret 2005 som helhet, presenterte Red Hat en omsetningsvekst på 40 prosent til 278,3 millioner dollar med et resultat på 79,7 millioner.

– Vi er i en tidlig fase for et veldig stort globalt marked og vi skal unngå selvtilfredshet når vi går inn i neste regnskapsår, uttalte Matthew Azulik, administrerende direktør i Red Hat på en telefonkonferanse for investorer ifølge CNet News.

Red Hat rapporterte også at kundene fornyer avtalene de inngår med Red Hat, et tegn på at de er fornøyd med Linux systemene de kjøper. I siste kvartal fornyet alle de 25 største kundene sine vedlikeholdsavtaler og på årsbasis har 99 av de 100 største kundene fornyet.

Selskapet har nå litt mer enn 1.100 ansatte og planlegger å ansatte 100 nye hvert kvartal fremover.

Til toppen