Red Hat kaster seg inn i Linux-farse

Kampen om koden i Linux blåser nå opp til en skikkelig amerikansk advokatfest.

Kampen om koden i Linux blåser nå opp til en skikkelig amerikansk advokatfest.

Når amerikanske selskaper ser farene truer, øker de ikke reklamebudsjettene eller ser an tiden - de ringer til advokatene sine.

Nå kaster Linux-markedsleder Red Hat seg inn i kampen mellom SCO Group og IBM om rettigheter til biter av Linux. SCO mener selskapet eier deler av det IBM har lagt inn kode i Linux fra Unix som IBM har lisensiert fra SCO.

Enkelte mener at SCOs krav mot IBM på en milliard dollar bare er et utpressingsforsøk og at SCO saksøkte IBM fordi selskapet er det rikeste. For SCO vil ikke fortelle hvilke biter av Linux-kode de mener IBM har kopiert fra Unix.

    Les også:

Nå støtter Red Hat ikke uventet IBM og ber om en kjennelse som stopper SCO-saken og selskapets lisenskrav. For vinner SCO mot IBM, vil kravet mot Red Hat, som er den største distributøren av Linux, komme fort. SCO vil også fremme lisenskrav mot Linux-brukere.

Red Hat mener at SCOs krav er en omfattende trussel mot Linux. I følge selskapets advokat har enkelte kunder utsatt eller skrinlagt sine Linux-investeringer i påvente av en avklaring.

Til toppen