Red Hat lanserer egen appserver

Red Hat lanserte denne uken en egen, åpen kildekodebasert applikasjonsserver.

Red Hat lanserte denne uken en egen, åpen kildekodebasert applikasjonsserver.

Linux-distributøren Red Hat lanserte denne uken Red Hat Application Server, et produkt som ifølge selskapet skal være lettdrevet, kommersielt supportert og relativt rimelig.

- Kunder har bedt om en åpen kildekodebasert applikasjonsserver som fullt ut kan samhandle med eksisterende J2EE-leverandører, slik at de kan utnytte åpen kildekode hvor det er mulig, samtidig som de beskytter sine tidligere investeringer, sier Paul Cormier, en av Red Hats visepresidenter, i en pressemelding.

- De åpen kildekodebaserte web- og Java-miljøene blomstrer og utvides ved at organisasjoner som Apache, ObjectWeb og Eclipse driver innovasjonen. Applikasjonsserveren var det neste naturlige skrittet for åpen kildekode, mener Cormier.

Red Hat vil ifølge pressemeldingen teste Red Hat Application Server for å sikre at den samhandler godt med andre J2EE-applikasjonsplattformer fra BEA, IBM og ORacle. I tillegg blir disse selskapenes bidra til åpen kildekodemiljøet integrert inn i Red Hats applikasjonsserver for å gjøre samhandlingen sømløs. Applikasjonsserveren er allerede testet mot og støtte av flere kommersielle JVM, inkludert Sun SDK, BEA WebLogic JRockit og IBM JDK. I tillegg vil den bli testet sammen med og sertifisert for de store databaseplattformene, inkludert Oracle Database, IBM DB2 og Sybase, i tillegg til at den støtter åpen kildekodeløsninger som PostgreSQL og MySQL.

Red Hat Application Server er bygget opp av blant annet JOnAS, ObjectWebs mellomvareimplementering, som har webbasert administrasjon. Tomcat, en referanseimplemtentering av Java Servlet 2.4 og JavaServerPages 2.0, Struts, et rammeverk for å bygge Java-baserte webapplikasjoner.

Webtjenester støttes gjennom AXIS fra Apache, mens JakarataServer-administrasjon gjøres ved hjelp av JMX.

Produktet har støtter ulik skaleringsfunksjonalitet og klynging. Det har også innebygd meldings- og transaksjonsstøtte.

Applikasjonsserveren har støtte for prosessorarkitekturene IA-32, Itanium og PowerPC.

En supportert utgave av Red Hat Application Server koster gjennom en abonnementsordning 999 dollar i året. De som abonnerer på Red Hat Enterprise Linux kan laste ned en ikke-supportert utgave fra Red Hat Network, mens alle andre kan laste den ned via FTP.

Til toppen