BEDRIFTSTEKNOLOGI

Red Hat Linux 6.0 klar for nedlasting

Red Hat Software gjorde mandag selskapets nyeste Linux-distribusjon tilgjengelig for nedlasting. Utenom den litt tidlige datoen for lanseringen, inneholder distribusjonen få overraskelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 1999 - 02:02

Du kan nå laste ned versjon 6.0 av den mest populære distribusjonen av gratisoperativsystemet Linux. Red Hat Software la distribusjonen ut på selskapets FTP-server mandag. Siden den tid har den nye utgaven blitt gjort tilgjengelig på servere verden i over og i løpet av få dager vil nok de fleste nettstedene som tilbyr Red Hat Linux ha den nyeste utgaven tilgjengelig.

digi.no skrev om de fleste nyhetene i Red Hat Linux 6.0 i en artikkel i forrige uke, så vi skal ikke repetere dette i noen større grad. En peker til artikkelen finner du i spalten til høyre.

Red Hat Software legger i sin pressemelding først og fremst vekt på at distribusjonen har fått SMP-støtte (Symmetrical

Multi-Processor) for opptil fire prosessorer, at den relativt nye 2.2.x-kjernen er tatt i bruk og at distribusjonen inkluderer både

GNOME og KDE, trolig de to mest populære grafiske brukergrensesnittene for Linux. Disse skal gjøre operativsystemet enklere å bruke.

De som kjøper Red Hat Linux 6.0 skal nå også få inkludert 30 dager med ubegrenset telefonstøtte i forbindelse med installasjonen av distribusjonen. Distribusjonen, som leveres på tre CD-er, vil koste mellom 40 og 80 dollar. Men det er selvsagt fortsatt gratis å laste den ned på egenhånd. Peker til Red Hat Softwares finner du nedenfor eller i spalten til høyre. Eller du kan prøve denne pekeren til SunSite i Norge som vanligvis er raske med å kunne levere Red Hat Softwares nyeste distribusjoner.

De CD-baserte distribusjonene ventes å bli tilgjengelige hos amerikanske forhandlere den 10. mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.