Red Hat Linux 6.0 klar for nedlasting

Red Hat Software gjorde mandag selskapets nyeste Linux-distribusjon tilgjengelig for nedlasting. Utenom den litt tidlige datoen for lanseringen, inneholder distribusjonen få overraskelser.

Red Hat Software gjorde mandag selskapets nyeste Linux-distribusjon tilgjengelig for nedlasting. Utenom den litt tidlige datoen for lanseringen, inneholder distribusjonen få overraskelser.

Du kan nå laste ned versjon 6.0 av den mest populære distribusjonen av gratisoperativsystemet Linux. Red Hat Software la distribusjonen ut på selskapets FTP-server mandag. Siden den tid har den nye utgaven blitt gjort tilgjengelig på servere verden i over og i løpet av få dager vil nok de fleste nettstedene som tilbyr Red Hat Linux ha den nyeste utgaven tilgjengelig.

digi.no skrev om de fleste nyhetene i Red Hat Linux 6.0 i en artikkel i forrige uke, så vi skal ikke repetere dette i noen større grad. En peker til artikkelen finner du i spalten til høyre.

Red Hat Software legger i sin pressemelding først og fremst vekt på at distribusjonen har fått SMP-støtte (Symmetrical

Multi-Processor) for opptil fire prosessorer, at den relativt nye 2.2.x-kjernen er tatt i bruk og at distribusjonen inkluderer både

GNOME og KDE, trolig de to mest populære grafiske brukergrensesnittene for Linux. Disse skal gjøre operativsystemet enklere å bruke.

De som kjøper Red Hat Linux 6.0 skal nå også få inkludert 30 dager med ubegrenset telefonstøtte i forbindelse med installasjonen av distribusjonen. Distribusjonen, som leveres på tre CD-er, vil koste mellom 40 og 80 dollar. Men det er selvsagt fortsatt gratis å laste den ned på egenhånd. Peker til Red Hat Softwares finner du nedenfor eller i spalten til høyre. Eller du kan prøve denne pekeren til SunSite i Norge som vanligvis er raske med å kunne levere Red Hat Softwares nyeste distribusjoner.

De CD-baserte distribusjonene ventes å bli tilgjengelige hos amerikanske forhandlere den 10. mai.

Til toppen