Red Hat Linux i ny versjon

Red Hat Software har kommet med en oppdatert utgave av selskapets Linux-distribusjon. Flere av nyhetene er svært viktige.

Red Hat Software har kommet med en oppdatert utgave av selskapets Linux-distribusjon. Flere av nyhetene er svært viktige.

Red Hat Software lanserte denne uken versjon 6.2 av Red Hat Linux med tilnavnet Zoot. Foreløpig er versjonene for IA32 (x86) og SPARC klare, Alpha-utgaven er fortsatt under utvikling.

Systemet kan nå installeres inne i en fil på en FAT-filsystem, det vil si filsystemet som Windows 9x bruker. Dette gjør at brukerne ikke trenger å opprette egne partisjoner for å installere Linux-partisjonen.

Red Hat Linux 6.2 har nå fått støtte for det utvidede instruksjonssettet i Pentium III, samt støtte for minnestørrelser på opptil fire gigabytes.

Linux-distribusjonen vil nå oppdatere Linux RAID-systemer under oppdateringsprosessen. I tillegg er støtten for Piranha og Beowulf klyngesystemer blitt forbedret.

USA har nå åpnet for eksport av sterk kryptering, slik at blant annet 128 bits-utgaven av Netscape følger med. I tillegg følger det mye klientprogramvare med støtte for Kerberos.

Støtten for redningsmodus for CD og NFS er forbedret. Dette betyr at det blir enklere å gjenopprette systemet etter at "katastrofen" har skjedd.

Hvis brukeren velger å bruke maskinen som en arbeidsstasjon, vil Red Hat Linux ikke lenger installere nettverks-bakgrunnsprosesser (daemons). Mange systemprosesser er nå i utgangspunktet avskrudd.

Nettverkstjenestene har nå fått delt klient- og server-klientene i separate pakker for å gjøre arbeidet for systemadministratorens arbeid mer fleksibelt.

Det er også lagt til et konfigurasjonsverktøy for ISDN.

Den nye Red Hat Linux-utgaven kan lastes ned fra Sunsite ved Universitet i Oslo. Her finnes det også oppdaterte filer for brukere med eldre distribusjoner.

Til toppen