BEDRIFTSTEKNOLOGI

Red Hat Linux i ny versjon

Red Hat Software har kommet med en oppdatert utgave av selskapets Linux-distribusjon. Flere av nyhetene er svært viktige.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 2000 - 10:05

Red Hat Software lanserte denne uken versjon 6.2 av Red Hat Linux med tilnavnet Zoot. Foreløpig er versjonene for IA32 (x86) og SPARC klare, Alpha-utgaven er fortsatt under utvikling.

Systemet kan nå installeres inne i en fil på en FAT-filsystem, det vil si filsystemet som Windows 9x bruker. Dette gjør at brukerne ikke trenger å opprette egne partisjoner for å installere Linux-partisjonen.

Red Hat Linux 6.2 har nå fått støtte for det utvidede instruksjonssettet i Pentium III, samt støtte for minnestørrelser på opptil fire gigabytes.

Linux-distribusjonen vil nå oppdatere Linux RAID-systemer under oppdateringsprosessen. I tillegg er støtten for Piranha og Beowulf klyngesystemer blitt forbedret.

USA har nå åpnet for eksport av sterk kryptering, slik at blant annet 128 bits-utgaven av Netscape følger med. I tillegg følger det mye klientprogramvare med støtte for Kerberos.

Støtten for redningsmodus for CD og NFS er forbedret. Dette betyr at det blir enklere å gjenopprette systemet etter at "katastrofen" har skjedd.

Hvis brukeren velger å bruke maskinen som en arbeidsstasjon, vil Red Hat Linux ikke lenger installere nettverks-bakgrunnsprosesser (daemons). Mange systemprosesser er nå i utgangspunktet avskrudd.

Nettverkstjenestene har nå fått delt klient- og server-klientene i separate pakker for å gjøre arbeidet for systemadministratorens arbeid mer fleksibelt.

Det er også lagt til et konfigurasjonsverktøy for ISDN.

Den nye Red Hat Linux-utgaven kan lastes ned fra Sunsite ved Universitet i Oslo. Her finnes det også oppdaterte filer for brukere med eldre distribusjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.