BEDRIFTSTEKNOLOGI

Red Hat mot Microsoft i åpen debatt om åpen kildekode

Microsoft har tatt i mot en utfordring om å debattere åpen kildekodemodellen i selve løvens hule: O'Reilly Open Source Convention i San Diego i slutten av juli.

8. juni 2001 - 10:22
Microsoft CorporationCraig Mundie

Mundie ble utfordret av arrangørene av åpen kildekodebevegelsens årlige samling, O'Reilly Open Source Convention 2001, til å være med på en åpen debatt. 26. juli skal han møte teknologisjef Micheal Tiemann i Red Hat. Mundies innlegg er satt opp som en "keynote" under tittelen "Microsoft's Shared Source Philosophy". Tiemann skal levere en replikk. Deretter blir det paneldebatt mellom Tiemann, Mundie og eksperter på opphavsrett og programvare.

Mundies kritikk går lenger enn det billige poenget om at ikke en gang Linus Torvalds er blitt millionær. Han oppfatter åpen kildekode som en sikkerhetsrisiko, og mener modellen ikke er i stand til å gi brukere kraftige applikasjoner som samtidig er lette å bruke. Mundie mener dessuten at åpen kildekodemodellen får utviklere til å gi bort det mest verdifulle av det de utvikler, i håp om at de skal tjene penger på andre ting. Torvalds er blant dem som har tatt kraftig til motmæle, også med billige poenger av typen "det Microsoft vil, er å eie alt og tjene masse penger."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra