Red Hat opplever kraftig vekst

Linux-selskapet øker på alle fronter: omsetning, overskudd og arbeidsplasser.

Red Hat opplever kraftig vekst
Bilde:

Linux-distributøren Red Hat, med Enterprise Linux og JBoss mellomvare som hovedprodukter, leverte fredag kveld tall for regnskapsårets siste kvartal, fram til 28. februar.

Sammenliknet med samme kvartal for et år siden, økte omsetningen med 18 prosent til 196 millioner dollar. Abonnementsdelen av dette er 169 millioner, en økning på 21 prosent.

Driftsresultatet økte med 38 prosent til 28 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt økte med 46 prosent til 23,4 millioner dollar.

Omsetningen i hele regnskapsåret 2009–2010 ble 748 millioner dollar, en økning på 15 prosent. Abonnementsomsetningen var 639 millioner dollar, opp 18 prosent. Driftsresultatet økte med 22 prosent til 100 millioner dollar, mens nettoresultat økte med 11 prosent til 87,3 millioner dollar.

Red Hats toppsjef Jim Whitehurst sier at de allmenne økonomiske forholdene gjorde året svært utfordrende, men at de lyktes i å redusere kostnader på områder som reiser, samtidig som de investerte i systemer, utstyr, og opplæring, og økte staben med 350, særlig innen salg og utvikling.

Whitehurst mener Red Hat har posisjonert seg riktig i forhold til rådende tendenser innen IT, med løsninger for nettskyen, virtualisering og mellomvare som gir kundene mye igjen.

    Les også:

Les mer om: