OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Red Hat pensjonerer Shadowman-logoen

Ønsker å gi tatovørbransjen mer å gjøre.

Shadowman-logoen til Red Hat har gått av med pensjon etter 19 år i tjeneste.
Shadowman-logoen til Red Hat har gått av med pensjon etter 19 år i tjeneste. Illustrasjon: Red Hat
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2019 - 17:00
Den nye Red Hat-logoen. <i>Illustrasjon: Red Hat</i>
Den nye Red Hat-logoen. Illustrasjon: Red Hat

Red Hat byttet denne uken logo. Det at et selskap bytter logo, er sjelden så veldig spennende. Men få logoer innen IT-bransjen har oppnådd en så ikonisk status som «Shadowman», som logoen kalles. 

Også den nye logoen består av en rød fedora, men mannen som bærer den er nå borte. 

Det er kanskje ikke noe overraskende at Red Hat, som ble kjøpt av IBM i fjor høst, har behov for å fornye seg litt etter så mange år.

Skummel dinosaur?

Opprinnelig skulle Shadowman symbolisere selskapets posisjon som utfordrer og forandrer, en superhelt, en privatdetektiv. Samtidig har mange oppfattet figuren som litt skummel, noe som kanskje ikke passer helt med selskapets ønske å om å bli oppfattet som åpent og transparent. 

– Det fantes dem som syntes at skyggene i hatten så ut som en dinosaur, og det har vi fått høre mange ganger på internasjonale arrangementer. Konkurrentene våre har stilt med personer utkledd som dinosaurer foran utstillingen vår. Dette er ikke helt de signalene man ønsker å sende ut når man er et internasjonalt selskap, sier Mia Thomsen, nordisk markedssjef i Red Hat, i en pressemelding. 

Shadowman-logoen til Red Hat. <i>Illustrasjon: Red Hat</i>
Shadowman-logoen til Red Hat. Illustrasjon: Red Hat

– Det kuleste med dette arbeidet som har pågått i ett og et halvt år, er at så mange har vært involvert. Vi har drevet en blogg på intranettet vårt hvor hvert steg i prosessen er dokumentert i detalj. Alle har kunnet komme med sine synspunkter – enten det er kunder i Red Hat, kundene eller partnerne våre, sier Thomsen.

Tatoveringer

I et nokså spøkefullt blogginnlegg oppgis det flere årsaker til hvorfor Red Hat har valgt å bytte ut logoen. Blant disse er at selskapet sterkt ønsker å støtte tatovørbransjen ved å gi den mer å gjøre. 

Tilsynelatende er det mer enn en håndfull Red Hat-ansatte som har tatovert Shadowman-logoen på kroppen. 

Nå vil kanskje mange av disse velge å få seg en tatovering med den nye logoen. 

Ifølge Red Hat skal ansatte med en slik tatovering ha hatt en sentral rolle i endringsarbeidet helt fra starten av. Dersom disse vil bytte ut tatoveringen sin, dekker selskapet kostnadene.

Historiens største software-oppkjøp: Punger ut 284 milliarder kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.