Red Hat sikter Linux-PC mot bedrifter

Red Hat har lansert en pakkeløsning for Linux-PC, rettet mot bedrifter og offentlige organisasjoner.

Red Hat har lansert en pakkeløsning for Linux-PC, rettet mot bedrifter og offentlige organisasjoner.

På en tilstelning i London i går kunngjorde Linux-distributøren Red Hat sin pakkeløsning for Linux-drevet PC med kontorapplikasjoner, nettleser og e-postklient hentet fra åpen kildekode. Red Hat Desktop vil selges buntet med serverløsninger. Målgruppen er bedrifter og offentlige organisasjoner, samt akademiske miljøer.

Salgsargumentene til Red Hat er sikkerhet, pålitelighet og enkel drift. Driftsargumentet er en av årsakene til buntingen med serverløsninger.

Red Hat sier de vil samarbeide med andre programvareleverandører for å sertifisere flere applikasjoner til deres Linux-klientplattform. De som nevnes spesielt er VMWare, RealNetworks, Macromedia, Adobe og Citrix.

På tynnklientsiden kunngjorde Red Hat i mars et samarbeid med Wind River. Dette samarbeidet skal også omfatte dedikerte mobile klienter og andre spesialiserte apparater.

Lanseringen til Red Hat gir bedrifter og organisasjoner hele tre Linux-klientpakker å velge mellom, etter Novell (SuSE) og Suns Java Desktop.

Det tyske forsikringsselskapet LVM tegner til å bli en pilotkunde for Red Hat Desktop. LVM har i dag 8400 Linux-PC-er med en løsning de har satt sammen på egen hånd, og sier de vurderer å gå over til Red Hat. Midt i SuSEs kjerneområde kan dette bli en fjær i hatten.

Til toppen