Red Hat skal levere mobilapper til næringslivet

Inngår partnerskap med Samsung.

Red Hat skal levere mobilapper til næringslivet
Red Hat skal levere bransjerettede mobilapplikasjoner og -tjenester i samarbeid med Samsung. Bilde: Samsung, Wikipedia, digi.no

Red Hat og Samsung Electronics kunngjorde denne uken et partnerskap som minner mye om det Apple og IBM inngikk i juli i fjor, som allerede har begynt å bære frukter i form av apper for ulike sektorer i næringslivet.

I en pressemelding skriver Red Hat at selskapene sammen skal levere neste generasjons mobilløsninger til næringslivet. Alliansen skal kombinere bredden i Samsungs utvalg av mobile enheter med Red Hats mellomvare-, mobil- og nettskyteknologier.

Målet er å åpne for rask utvikling og integrasjon av bedriftsapplikasjoner for virksomheter som i økende grad vektlegger tilgjengelighet på mobile enheter.

Les også: Ny runde med IBM-apper til iOS 

Bransjespesifikt

Planen er at selskapene skal levere en rekke bransjespesifikke mobilapplikasjoner. Disse skal være basert på Red Hats nye Mobile Application Platform og støtte en rekke oppgaver, inkludert blant annet BI (Business Intelligence), kundeservice, lagerstyring og tjenester knyttet til salg og fakturering.

– Effektive og vellykkede mobilstrategier for næringslivet tar i betraktning både plattformer og enheter, inkludert hvordan de kan kombineres for å bidra til kraftige mobile ende-til-ende-løsninger, sier Craig Muzilla, direktør for forretningsområdet applikasjonsplattformer hos Red Hat, i pressemeldingen.

– Vi tror sterkt på effekten av samarbeid, og vi er begeistret over å samarbeide med Samsung om ikke bare å levere en ny generasjon med mobilløsninger for næringslivet, men for å gi kunder mulighet til å oppnå nye innovasjonsnivåer innen mobil teknologi.

Appene skal i alle fall kunne kjøres på Android-enheter, men også andre operativsystemer – uten at disse er navngitt.

Les også: Android frir til bedriftene 

Økosystem

Selskapene skal også etablere et økosystem som utviklere, bestående av blant annet verktøy, supporttjenester og andre ressurser som kan bidra til raskere utvikling og tilgjengeliggjøring av løsninger.

– Samsung mener bestemt at strategiske allianser med virksomheter som Red Hat – som leverer åpen kildekode-basert bedriftsinfrastruktur og tilbyr pålitelig og sikker integrasjon fra server til sluttbruker, vil gjøre det enklere for bedrifter å etablere et mobil først-miljø, sier Robin Bienfait, direktør for enterprise-innovasjon i Samsung.

I første omgang skal selskapene konsentrere seg om det amerikanske markedet.

Oppdatert sikkerhet: Dette er Knox 2.0 

Programvarekonteinere

Dette er langt fra den eneste kunngjøringen Red Hat kommet med under Red Hat Summit, som arrangeres i Boston denne uken.

I går lanserte selskapet Red Hat Atomic Enterprise Platform, som beskrives som en plattform for integrert infrastruktur som er ment å drive og instrumentere konteinerbaserte applikasjoner og tjenester.

Plattformen tar i bruk Docker som format for Linux-konteinere og Kubernetes for instrumentering. Det hele er basert på samme kjerne som Red Hat OpenShift Enterprise 3, som også ble offentliggjort i går.

OpenShift er en RHEL-basert (Red Hat Enterprise Linux) plattform for PaaS-baserte (Platform as a service) nettskytjenester. Nyhetene i denne versjonen er i stor grad knyttet til økt støtte for programvarekonteinere.

OpenShift Enterprise 3 danner også grunnlaget for OpenShift Dedicated, en ny, offentlig nettskytjeneste som foreløpig er på betastadiet.

Les også: Linux-distribusjonen Fedora haster videre