REKRUTTERING

Red Hat strammer inn: Må fylle stillinger med lavere kompetanse

Budsjettkutt kan bli neste års store utfordring, viser lekkasje.

Toppen av hovedkvarteret til Red Hat, med den nye logoen.
Toppen av hovedkvarteret til Red Hat, med den nye logoen. Foto: Red Hat
6. nov. 2021 - 05:00

Selskapet må stramme inn livreima, og neste års ansettelser blir preget av kostnadskutt og trangere budsjetter. Det melder The Register.

Red Hat er tvunget til å unngå nyansettelser av seniorkompetanse. I stedet skal de rekruttere og fylle ledige stillinger med kompetanse et hakk lavere, viser avsløringene.

Tiltaket fremgår av en e-post fra Timothy Cramer, som er konserndirektør med ansvar for programvareutvikling.

I meldingen skriver han at justeringen gir en mer effektiv utnyttelse av budsjettet, men også kan hjelpe med å balansere en organisasjon hvor det er mange med seniortitler allerede. En talsperson fra Red Hat har bekreftet at e-posten er ekte.

Rekordkjøpet

Kilden til lekkasjen oppgir å være ansatt i Red Hat. Vedkommende gir uttrykk for bekymring, som at tiltakene kan hindre selskapet i å tiltrekke seg nye talenter, samt gjøre det vanskeligere å beholde kompetansen de allerede har.

Situasjonen blir i Cramers interne notat omtalt som en «stor utfordring» for dem i kalenderåret 2022, skriver The Register. 

To år har gått siden IBM fullførte kjøpet av Red Hat, som kostet dem 34 milliarder dollar eller drøyt 290 milliarder kroner med dagens kurs.

Summen tilsvarer en femtedel av et norsk statsbudsjett, og er med god margin fortsatt  historiens høyeste kjøpesum for et programvareselskap.

AI Pin har ikke blitt en suksess, men det er ikke slutt ennå.
Les også

Den første «KI-dingsen» ble slaktet – nå sier produsenten at den kan være farlig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.