BEDRIFTSTEKNOLOGI

Red Hat uinteressert i Novells Mono

Mono-implement-eringen av .NET vil ikke være en del av Red Hat Enterprise Linux 5.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2006 - 14:09

Mono er en åpen kildekodebasert implementering av Microsofts .NET Framework. Den skal bidra til bedre portabilitet av programvare mellom Windows og Linux. Prosjektet ledes av Novell.

Mono er inkludert i en rekke Linux-distribusjoner, inkludert Red Hat-støttede Fedora Core 6. Flere relativt kjente programmer, som F-Spot, Beagle og Tomboy, er basert på Mono.

Mono er ifølge InternetNews.com dekket av den ferske avtalen om patentbeskyttelse mellom Novell og Microsoft. Samtidig hevdes det fra Mono-utviklernes side at Mono ikke er basert på noen patenterte løsninger og den vil forbli slik også i framtiden.

Men Mono er ikke en del av beta 2-utgaven av Red Hat Enterprise Linux 5 (RHEL 5), som nylig ble annonsert. Selskapet benekter at dette har sammenheng med avtalen mellom Novell og Microsoft, som ifølge Microsoft bare gjelder Novells Linux-produkter.

- Det hadde ingenting å gjøre med det nylige Microsoft-Novell-opplegget å gjøre, sier Joel Berman, en produktmarkedssjef for Red Hat, til InternetNews.com. Diskusjonen om hvorvidt Mono skulle inkluderes skal ha pågått før avtalen mellom Microsoft og Novell ble annonsert.

Berman oppgir i stedet tekniske begrensninger i Mono som årsak til at Mono ikke vil være en del av RHEL 5.

- Vi liker ikke det faktum at det er veldig enkelt å skrive ting i Mono og portere dette til Windows, mens det er veldig vanskelig å ta en Windows-applikasjon og flytte denne over til Linux, sier han.

- Vi mener også at den komplette Java-tilnærmingen med Web Services funger helt fint. Selvfølgelig har vi med JBoss forpliktet oss sterkt til akkurat det.

Red Hat kjøpte JBoss i 2005.

- Vi har ikke hatt mange kunder som har fortalt at de planlegger en virkelig infrastruktur på Mono uover skrivebordet. I jeg vil si at alle vi snakker med, spesielt de som ser på Web Services, bruker Java, sier Berman.

Når det gjelder de tre nevnte Mono-baserte applikasjonene, mener Berman at det i de fleste tilfellene finnes andre alternativer som er like gode.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.