Red Hat vil på nytt snakke med Microsoft

Red Hat har avvist Microsofts ønske om en patentavtale, men vil nå gjerne drøfte andre spørsmål.

Red Hat vil på nytt snakke med Microsoft

Red Hat har avvist Microsofts ønske om en patentavtale, men vil nå gjerne drøfte andre spørsmål.

Linux-distributøren Red Hat har for lengst forklart at selskapet ikke vil inngå noen patentavtale med Microsoft, slik Novell og en del mindre konkurrenter har gjort siden november i fjor. Red Hat og Microsoft var riktignok i samtaler i fjor, men disse strandet.

Men nå åpner Red Hat for nye samtaler med Microsoft. Selskapet ønsker et samarbeid om interoperabilitet mellom Windows og Red Hat Linux.

- Målet er å løse konkrete kundeproblemer, sier Paul Cormier, utviklingssjef i Red Hat, til eWeek.

- Jeg ønsker å snakke med folkene ved Microsoft om våre to operativsystemer og hvordan vi kan samarbeide om å løse reelle kundeproblemer uten å trekke inn ikke-relaterte forbehold, slik som opphavsrett, sier Cormier.

    Les også:

Microsoft har på sin sitt hatt som standpunkt at spørsmål om interoperabilitet og opphavsrett er nødt til å vurderes sammen.

Bob Muglia, Microsofts sjef for selskapets Server and Tools-virksomhet, sier likevel til eWeek at selskapet alltid vil være åpne for å diskutere interoperabilitet.

- Men det er nødvendig å ha en diskusjon opphavsrett når det gjelder åpen kildekode, og vi kan ikke bare lene oss tilbake og snakke om interoperabilitet for interoperabilitetens skyld uten fullt ut å løse kundeproblemet. Med mindre du faktisk også svarer på problemene relatert til opphavsrett, har du ikke fullt ut løst kundens interoperabitets-problemer, sier Muglia.

Cormier er uenig i dette standpunktet og sier at bransjen har en lang historie bak seg hvor den med åpne standarder, åpne grensesnitt og leverandører som er villige til å sette kunden først, enkelt har vært i stand til å løse et hvert problem knyttet til interoperabilitet.

Muglia innrømmer delvis dette, men gjentar at dette ikke løser hele problemet.

- Vi vet hvordan dette kan gjøres og det er måter man kan oppnå interoperabilitet uten å snakke om opphavsrett. Mitt hovedpoeng om åndsverk er at du ikke har løst kundens interoperabilitets-problem med mindre du også har løst lisensproblemet.

Til toppen