Red Hat vil på nytt snakke med Microsoft

Red Hat har avvist Microsofts ønske om en patentavtale, men vil nå gjerne drøfte andre spørsmål.

Linux-distributøren Red Hat har for lengst forklart at selskapet ikke vil inngå noen patentavtale med Microsoft, slik Novell og en del mindre konkurrenter har gjort siden november i fjor. Red Hat og Microsoft var riktignok i samtaler i fjor, men disse strandet.

Men nå åpner Red Hat for nye samtaler med Microsoft. Selskapet ønsker et samarbeid om interoperabilitet mellom Windows og Red Hat Linux.

- Målet er å løse konkrete kundeproblemer, sier Paul Cormier, utviklingssjef i Red Hat, til eWeek.

- Jeg ønsker å snakke med folkene ved Microsoft om våre to operativsystemer og hvordan vi kan samarbeide om å løse reelle kundeproblemer uten å trekke inn ikke-relaterte forbehold, slik som opphavsrett, sier Cormier.

    Les også:

Microsoft har på sin sitt hatt som standpunkt at spørsmål om interoperabilitet og opphavsrett er nødt til å vurderes sammen.

Bob Muglia, Microsofts sjef for selskapets Server and Tools-virksomhet, sier likevel til eWeek at selskapet alltid vil være åpne for å diskutere interoperabilitet.

- Men det er nødvendig å ha en diskusjon opphavsrett når det gjelder åpen kildekode, og vi kan ikke bare lene oss tilbake og snakke om interoperabilitet for interoperabilitetens skyld uten fullt ut å løse kundeproblemet. Med mindre du faktisk også svarer på problemene relatert til opphavsrett, har du ikke fullt ut løst kundens interoperabitets-problemer, sier Muglia.

Cormier er uenig i dette standpunktet og sier at bransjen har en lang historie bak seg hvor den med åpne standarder, åpne grensesnitt og leverandører som er villige til å sette kunden først, enkelt har vært i stand til å løse et hvert problem knyttet til interoperabilitet.

Muglia innrømmer delvis dette, men gjentar at dette ikke løser hele problemet.

- Vi vet hvordan dette kan gjøres og det er måter man kan oppnå interoperabilitet uten å snakke om opphavsrett. Mitt hovedpoeng om åndsverk er at du ikke har løst kundens interoperabilitets-problem med mindre du også har løst lisensproblemet.

Til toppen