Red Hats desktop-Linux er forsinket

Red Hat gjør seg klar for å angripe Microsofts dominerende posisjon innen klient-operativsystemer.

Red Hats desktop-Linux er forsinket

Linux-ditributøren Red Hat lever i dag i hovedsak av å selge vedlikeholdsavtaler og tilleggstjenester til sine serverutgaver av Linux.

Selskapet har tidligere hatt en klient-utgave av sitt operativsystem, men det gikk de bort ifra. Det har åpnet for andre Linux-aktører, deriblant Linux-distribusjonen Ubuntu.

Nå planlegger Red Hat å entre desktop-markedet en gang til, med sin nye distribusjon Red Hat Global Desktop Linux. Den blir imidlertid litt forsinket.

Red Hat Global Desktop Linux skulle egentlig være klar i august, men ifølge Reuters blir den forsinket med cirka en måned. Forsinkelsen skal ifølge Red Hat skyldes at de prøver å få med ekstrafunksjonalitet innen DVD-avspilling og diverse media-streaming.

Med denne nye dekstop Linux-versjonen, satser Red Hat på å gå i direkte konkurranse med Microsofts Windows-klienter. Selskapet satser ifølge eWeek først og fremst på det raskt voksende markedet i utviklingsland, der offentlige etater og mindre bedrifter ikke har råd til dyre Windows-lisenser.

Tidligere forsøk på å konkurrere med Microsoft på klient-operativsystemer har vært fånyttes for de mange bedriftene som har prøvd, men Red Hat har trolig latt seg inspirere av Ubuntu-distribusjonens store fremgang de siste årene. Linux-distributøren mener tydeligvis at tiden er moden for nok et forsøk på å frariste Microsoft deres dominerende posisjon i denne delen av markedet.