Redaksjonssjefen dropper Kapital - velger Nettavisen

Som niende redaksjonelle medarbeider i år slutter en av de eldste traverne i Kapital, nestkommaderende Helge Meland. Han slutter seg til gamle venner i Nettavisen, der han skal lede økonomiseksjonen.

Som niende redaksjonelle medarbeider i år slutter en av de eldste traverne i Kapital, nestkommaderende Helge Meland. Han slutter seg til gamle venner i Nettavisen, der han skal lede økonomiseksjonen.

Redaksjonssjef Helge Meland gjør som mange av sine tidligere kolleger i Hegnar-sfæren: slutter i en papirbasert publikasjon for å starte i en internettbasert publikasjon.

Men i motsetning til blant andre Are Slettan (tidligere redaktør i Finansavisen som nå har startet iMarkedet) og Jan Petter Stiff (tidligere leder for analyser i Kapital som nå jobber i Finanskanalen), blir han ikke internettgründer.

Han velger heller å bli en del av en etablert merkevare på nett, som leder av økonomiavdelingen i Nettavisen AS. Der teamer Meland opp med sine gamle venner Knut Ivar Skeid og Odd Harald Hauge.

- De er topp karer, sier Meland til digitoday.no og gir denne begrunnelsen for hvorfor han starter i Nettavisen etter 16 år i Kapital:

- Jeg går fra et magasin som har lengst trykketid av dem alle, til en Internett-publikasjon med kortest trykketid. For meg er det et perfekt komplementært trekk å gå til Nettavisen, sier han og innrømmer at han ikke kan noe særlig om nettet i det hele tatt.

Ifølge Dagbladet er Meland den niende journalisten som har sluttet i Kapital, bare i år. Skal vi tro informasjonen på Hegnars egne nettsider er det bare ni personer, foruten Hegnar selv, som nå jobber i redaksjonen. Dette betyr at Hegnar har mistet nær hele redaksjonen i år. I tillegg har det vært en del folk som har sluttet i Hegnars andre papirjuvel, Finansavisen. Men sjefen sjøl tar det tilsynelatende med knusende ro.

Ifølge lørdagsutgaven av Dagbladet har forlaget aldri laget bedre blader til tross for mange nye ansikter i redaksjonene:

- Vi har erstattet de som har sluttet og fire nye er på vei inn, sier han.

Hegnar og Kapital har fått mye uønsket oppmerksomhet i høst, spesielt på grunn av aksjeaffæren til journalist Tor Inge Vormdal som førte til rettssak med konkurrenten Dagens Næringsliv. Men også Meland fikk sitt pass påskrevet i Dagens Næringsliv etter beskyldninger om rolleblandinger i forbindelse med nettselskapet PharmaSafe.

Meland har vært svært sparsom med kommentarer om disse sakene. Han sier til Dagbladet at det har vært et turbulent år i Kapital, men avviser at det er derfor han slutter.

Nå konsentrerer han seg om å trappe ned i bladsuksessen Kapital, før han starter i Nettavisen 1. februar neste år.

- Det er mange som prøver seg i dette markedet. Derfor blir det viktig å lage en spesifikk profil som gjør at Nettavisen skiller seg ut, sier Meland på spørsmål om han vil legge opp Nettavisens økonomidekning på sin egen måte.

Han sier videre at egenproduksjon blir en del av det han skal satse på og mener generelt at han skal ha samme oppgaver som han i dag har i Kapital, bare innenfor andre rammebetingelser (kortere saker på nett, høyere frekvens).

Til toppen