Redd for å drukne i HjemmeNett

Varden, en av lokalavisene som leverer stoff til HjemmeNett, er redd for å drukne i den riksdekkende paraplytjenesten. - Jeg tror ikke så mye på nytteverdien for lokalavisene, sier Joakim Janøy, nettansvarlig hos Varden.

Varden, den største regionalavisen i Telemark, koblet seg til Internett på fredag. Som en av avisene i Orkla Medias avisnettverk, leverer Varden stoff til HjemmeNett, internettporten som er eid av Orkla, Egmont og Hjemmet Mortensen.

- Jeg føler vel egentlig ikke at HjemmeNett er noen paraplytjeneste for oss eller resten av lokalavisene som er eid av Orkla Media. Til det er tjenesten for riksdekkende, sier Janøy som ikke tror at de kommer til å få mest trafikk via HjemmeNett.

Som eksempel leverte han ni såkalte redaksjonelle teasere til redaksjonen i HjemmeNett før Varden-lanseringen på fredag, men så ikke en eneste av disse ingressene på forsiden lanseringsdagen.

- HjemmeNett skal jo konkurrere med Scandinavia Online og da trenger de å nå ut til flest mulig. Dermed er det naturlig at de for eksempel velger stoff fra Dagbladet framfor oss på nyhetshendelser som skjer her i distriktet, sier Janøy og tenker ikke minst på den alvorlige dødsulykken på E 18 sist torsdag.

Redaktør Nina Furu i HjemmeNett, som står for utvelgelsen av stoff til HjemmeNetts forside, mener at lokalavisene ikke bør frykte dette. Hun er ikke engstelig for at avisene skal bli overkjørt av de riksdekkende partnerne:

- Hvis en sak foregår i distriktene, vil vi alltid foretrekke denne dekningen. Vi går ut fra at de lokale journalistene vil kjenne bedre til saken enn dem som har tilholdssted i Oslo og kommer med en annen innfallsvinkel, sier Furu.

Hun understreker at hun hele tiden da snakker om default-produktet, eller hjemmesiden som automatisk blir servert nettbrukere som ikke har definert noe annet.

- Skreddersyingen av stoff, ikke minst geografisk, er jo noe annet. Hvis man for eksempel kun vil ha saker fra Telemark, vil regionale nyheter komme opp i den personlige versjonen som man definerer selv, sier Furu, som mener at en annen styrke til HjemmeNett er bredden i stoffutvalget.

- Det er visse områder, som Nord-Norge, hvor vi foreløpig har dårlig dekning. Men gjennom ukebladene og magasinene våre, er det mulig å plukke fra diverse teamer. Og under disse temaene kan jo lokalavisene óg få innpass i den riksdekkende default-versjonen, mener hun.

Det er interessant å merke seg at dagens (mandagens) default-utgave av HjemmeNett er fylt av lokalstoff, ikke minst fra Varden, etter at digi.no snakket med HjemmeNett fredag ettermiddag. Joakim Janøy i Varden sier seg svært fornøyd med dette.

Til toppen