KORTNYTT

- Redd utviklerne, kvitt deg med IE6

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mars 2008 - 14:24

Mens Internet Explorer 6 tidligere var den dominerende nettleseren, anses den nå av mange som et utskudd og en svøpe. Webutviklere må stadig ta hensyn til at Microsoft forrige nettleser ikke håndterer webteknologier på samme måte som de fleste andre nettlesere. Dette skaper en masse merarbeid.

I Internet Explorer 7, som kom høsten 2006, er de verste feilene blitt luket vekk, selv om det fortsatt gjenstår en hel del. Microsoft lover at Internet Explorer 8 skal støtte de vanligste webstandardene, og i utgangspunktet bør man kunne forvente at denne støtten vil være fullt på høyde med det konkurrentene tilbyr.

Til tross for forbedringene som kom i IE7, er det fortsatt mange som bruker IE6. Selv blant de temmelig teknologiorienterte leserne til digi.no og ITavisen, er det omtrent en firedel av IE-brukerne som ikke har oppgradert. I mange andre undersøkelser er andelen langt høyere - ofte over 50 prosent.

Andelen digi.no-lesere som benytter Windows-versjoner som ikke støtter IE7, er ikke høyere enn 1,5 prosent. Blant dem som fortsatt sverger til Windows 2000, benytter nesten 75 prosent fortsatt IE6 når de besøker digi.no.

For å gjøre noe med denne situasjonen, er det blitt opprettet en kampanje, Save The Developers! Say no to IE 6!. Nettsteder oppfordres til å inkludere en liten Javascript-kode på sidene, som åpner et nytt vindu i Internet Explorer 6. I vinduet blir brukerne oppfordret til å besøke kampanjesiden hvor de blir anbefalt å oppgradere til IE7, eventuelt å ta i bruk en av flere alternative nettleser.

Vi sender oppfordringen videre:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.