Redder Oracle-miljø

IT-selskap kjøper konkursbo.

Redder Oracle-miljø
Inmeta Crayon kjøper opp konkursboet i Norske systemarkitekter AS (NAS) og redder dermed Oracle-miljøet i selskapet. Bilde: Inmeta

Inmeta Crayon har inngått en avtale om å overta konkursboet til Norske Systemarkitekter (NSA). NSA har gjennom en årrekke vært en ledende aktør i det norske markedet med særlig fokus på Oracle og Open Source området. Det melder selskapene i en felles pressemelding onsdag.

Tirsdag kunne digi.no fortelle om konkursen i NSA. Selskapet gikk etter det digi.no erfarer overende etter at en stor kunde trakk seg. Det ble ikke en lykkelig skilsmisse.

Flere likhetstrekk

Etter intense forhandlinger med konkursboet ble det natt til onsdag funnet en løsning som gjør at alle de 45 ansatte og kundeforpliktelsene i NSA vil fortsette som før.

–Vi har over lenger tid fulgt NSA med stor beundring. Vi har på kort tid klart å etablere en solid løsning sammen med ledelsen og de ansatte. Sammen vil vi representere et sterkt fagmiljø innen Oracle og Open Source som ett naturlig alternativ for kunder og ansatte, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta Crayon.

Han sier til digi.no at Inmeta har mange likhetstrekk med NSA, og håper nå å skape et ledende Oracle-miljø. Derfor tror han også at mange av de ansatte i NSA, som formelt sett er fristilt fra sine jobber, vil bli med over til Inmeta.

Hemmelig pris

Øverby vil imidlertid ikke si noe om prisen.

– Jeg kan vel si at ingen er fornøyd, men det var et veldig kort tidsvindu og vi var interessert i å få NSA-miljøet som en del av vårt miljø. Dette har gått veldig fort, sier Inmeta-toppen som forteller at de innledet samtaler med NSAs konkursbo mandag kveld. Sent tirsdag kveld ble de enige.

Prisen vil imidlertid bli kjent når boet gjøres opp. Kreditorene til NSA har nemlig en måned på seg til å melde sine krav. De vil få betalt av de pengene til NSA samt betalingen fra Inmeta.

Datasenter

– Nå skal vi sammen med de ansatte legge planer for fremtiden, sier Øverby. Blant annet må han og ledelsen da ta stilling til hva de skal gjøre med NSAs tunge engasjement innenfor datasenteret i Rjukan.

– Dette må vi komme tilbake til, men jeg synes oppsettet på Rjukan er spennende, sier Øverbye til digi.no.

– Vi er svært glad for at vi evnet å få til en fremtidsrettet løsning med en stor industriell aktør som Inmeta Crayon. Det gir trygghet for ansatte og kunder, og vi kan bygge videre på det solide NSA har representert gjennom en årrekke, sier administrerende direktør Kjetil Bjerke Karlsen i NSA, i pressemeldingen.

Ingen driftsstans

Bostyrer Stine Snertingdalen, advokat og partner i Kvale & Co, sier til digi.no at de fikk mange henvendelser om selskapet fra aktuelle kjøpere. Selve overdragelsen er helt enkel. Inmeta kjøper konkursboet med alt innhold, eiendeler og kontrakter.

Den store utfordringen til Snertingdalen har vært å få en overdragelse så raskt som mulig.

Dersom dette hadde dratt ut i tid kunne man risikert ikke å ha noe av verdi å selge.

– Virksomheten har gått som normalt og det har ikke vært noe driftsstans. De ansatte har jobbet som normalt, sier Snertingdalen til digi.no.

digi.no kommer tilbake med mer informasjon.

    Les også: