RESULTATERFINANS

Reddet av Android

Kraftig vekst for Sony Ericsson. Vraker alle billigtelefoner.

14. okt. 2011 - 09:59

Et hardt presset Sony Ericsson la idag frem regnskapet for tredje kvartal, som ble avsluttet den 30. september.

Forrige kvartal ble gjort opp med et sviende nettotap på 50 millioner euro og en dramatisk salgssvikt: De solgte 30 prosent færre mobiltelefoner mot fjoråret.

De siste månedene har det derimot gått langt bedre.

Tapssummen er nå snudd til et tilsvarende overskudd. 49 millioner euro i netto gevinst og en omsetningsvekst på 33 prosent.

Antallet solgte enheter stiger fra 7,6 millioner til 10,4 i perioden. På samme tid i fjor leverte de 9,5 millioner telefoner.

Android ble redningen

Sony Ericsson var sent ute med å satse på Android, men tallene viser at de har lykkes med denne strategien.

Som tidligere meldt vil Sony Ericsson kutte all produksjon av enkle håndsett. Snart vil selskapet utelukkende tilby smarttelefoner, og bare med Googles operativsystem.

Deres Android-baserte Xperia-serie står allerede nå for mer enn 80 prosent av alt salget deres. Det oppgis at selskapet har en 12 prosent markedsandel blant de som selger Android-telefoner globalt.

- Vi vil fortsette å investere i smartmobilmarkedet, og endrer hele vår portefølje til smarttelefoner i løpet av neste år, kunngjør toppsjef Bert Nordberg.

Det er likevel fortsatt uklart hvilken fremtid det japansk-svenske samarbeidet har. Ryktene skal ha det til at Sony ønsker å kjøpe ut Ericssons halvdel.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.