Reddet av giverglede

Vellykket kronerulling på Wikipedia.

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales har grunn til å glede deg. Hele 7,5 millioner dollar fra brukerne redder driften i 2010.
Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales har grunn til å glede deg. Hele 7,5 millioner dollar fra brukerne redder driften i 2010. (Bilde: Per Ervland)

Vellykket kronerulling på Wikipedia.

FRYKT: Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales mener NSAs masseovervåkning ødelegger internett og skaper frykt. Nå går han i spissen for et søksmål mot det amerikanske etterretningsorganet.
FRYKT: Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales mener NSAs masseovervåkning ødelegger internett og skaper frykt. Nå går han i spissen for et søksmål mot det amerikanske etterretningsorganet. Bilde: Per Ervland

- Tusen takk, sier grunnleggeren Jimmy Wales i en artikkel som nå ligger ute på Wikipedia.

Aksjonen ble satt i gang i fjor høst, og ga i løpet av de åtte ukene den varte et resultat på 7,5 millioner dollar - om lag 43 millioner norske kroner.

I fjor på samme tid hadde Wikipedia en tilsvarende aksjon. Denne ga rundt 6 millioner dollar - om lag 34 millioner norske kroner etter dagens kurs.

- I 2001 satte jeg min lit til folk flest, og dere har aldri skuffet meg, skriver Wales i en beveget tone.

Wikipedia har siden den gangen blitt den største enkeltstående samlingen av menneskelig kunnskap som verden har kjent så langt. Og mengden av informasjon øker stadig. Rundt 14 millioner artikler på 270 språk ligger nå i nettleksikonet.

Wales og hans medarbeidere baserer seg helt og holdent på pengegaver fra brukerne. De vil ikke ha annonser, og betaling fro bruk av leksikonet er heller ikke en aktuell forretningsmodell.

Til toppen