TELEKOM

Reddet i tolvte time

Ludo Mobil enige med Ventelo.

Bilde: Ludo Mobil
31. jan. 2012 - 08:43

Tirsdag morgen kunne Ludo Mobil, med Idar Vollvik i spissen, melde at de har kommet til enighet med Ventelo om en avtale. Dermed unngår Ludo Mobil sine ca. 40.000 kunder å bytte leverandør.

Ventelo har nemlig levert linjer til Ludo Mobil sine kunder, men sa opp avtalen i fjor sommer. De har imidlertid jobbet lenge med å komme til en en avtale med Ludo. Da de ikke ble det varslet selskapet at de ville stenge forbindelsen til Idar Vollviks kunder kommende fredag, og trekke Ludo Mobil for skifteretten.

Avtalen innebærer at det umiddelbart skal betales 1 million kroner i kompensasjon til Ventelo, og deretter forskuddsbetaling for at Ventelo skal fortsette å levere tjenester i henhold til Tjenesteleverandøravtalen mellom selskapene. Det melder partene i en pressemelding som ble sendt digi.no tirsdag morgen.

Etter at Ventelo gikk ut og begjærte Ludo Mobil konkurs torsdag forrige uke, gikk Vollvik til frontalangrep og hevdet at Ventelo skyldte dem penger på grunn av overfakturering. Men dette kravet droppes nå fra Ludo. Det blir heller ikke noe av et varslet rettsmøte kommende onsdag ettersom Ludo har trukket begjæringen om midlertidig forføyning.

Innen 16. februar får også Ludo Mobil sine aksjonærer anledning til å kjøpe ut Ventelos fordringsmasse på ca. 38 millioner kroner til en pris tilsvarende 20 millioner kroner. Dersom det blir betalt innen fristen vil Ventelo trekke konkursbegjæringen mot Ludo Mobil, og flere andre selskap i Vollvik-sfæren som har stilt opp som kausjonister.

Idar Vollvik forteller til digi.no at mesteparten av de 20 millionene allerede er på plass, etter at han selv har jobbet på høygir med å sikre finansieringen. Parallelt med dette har Vollvik og Ludo Mobil jobbet med å skaffe en ny tjenestetilbyder som kan erstatte Ventelo. Dette må skje fort, ettersom avtalen med Ventelo går ut 1. mai.

– Jeg har jobbet med dette i 23 år, så jeg vet hva jeg holder på med, sier Vollvik til digi.no.

Digi.no meldte forrige uke at Telenor trakk seg i siste sekund fra å kjøpe kundebasen i Ludo Mobil, og en avtale med en verdi på mellom 50 og 60 millioner kroner gikk i vasken.

Dette var også den utløsende årsaken til at Ventelo valgte å dra Ludo Mobil til skifteretten.

– Jeg er veldig glad for at dette har gått som det har gått. Men i dag starter vi fokuset på å få kunder. Nå skal vi gjøre den jobben vi liker å gjøre, sier Vollvik.

Heidi Egede-Nissen, kommunikasjonsdirektør i Ventelo, sier til digi.no at de ikke ønsker å kommentere pressemeldingen utover at de er godt fornøyd med avtalen som nå er kommet istand.

digi.no kommer tilbake med mer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.