BEDRIFTSTEKNOLOGI

Reduserer i Hong Kong

Det britiske teleselskapet Cable & Wireless (C&W) selger seg ned i Hongkong Telecom. Nettopp denne aksjeposten interesserte mest da Britich Telecom (BT) tidligere i år forsøkte å kjøpe C&W.

Frode Eriksen
11. nov. 1996 - 13:30

Målet er å redusere aksjeporteføljen til under 50 prosent fra dagens 57,5 prosnet. I bytte får seskapet blant annet bedre tilgang til det kinesiske markedet, skriver Electronic Telegraph søndag.

Aksjemajoriteten i Hongkong Telecom har etter hvert blitt en liten juvel i kronen for det britiske selskapet som i vår var i samtaler med BT. BT ønsket seg adgang til det gigantiske kinesiske markedet, og Hongkong blir som kjent en del av Kina 31. juli 1997. Det ble ikke noe av de planene.

Nå er C&W selv interessert i det kinesiske markedet, etter blant annet tidligere i november å ha åpnet et kontor i Peking. Det er blant annet inngått en avtale om å legge en fiberoptisk kabel mellom Kina og Nord-Amerika.

Representanter for selskapet har ifølge Electronic Telegraph hatt samtaler med kinesiske myndigheter om salg eller bytte av aksjer mot adgang til kinesiske markeder.

I første omgang vil C&W selge seg ned til 49,9 prosent andel av selskapet. Samlet verdi på aksjeporteføljen i Hongkong Telecom er i dag vel 120 milliarder kroner. Et aksjesalg på 7,6 prosent er ventet å innbringe 10 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.