ANALYSER

Redusert marked for ekstern lagring

Krisen får bedrifter til å utsette investeringer, ifølge Gartner.

7. sep. 2009 - 12:32

I en tid da digitale data produseres som aldri før, og i en periode der de fleste er enige om at lagringsbehovet vokser eksponentielt, kan det virke underlig å konstatere at også lagringsleverandørene rammes av økonomisk nedgang og forlengede investeringsbeslutninger.

Analyseselskapet Gartner har publisert tall som viser at markedet for eksterne lagringssystemer falt med 15,7 prosent fra annet kvartal i år til annet kvartal i år, og havnet på 3,8 milliarder dollar. Det eneste lyspunktet er NAS («network attached storage»), der omsetningen vokste med 3,5 prosent.

Hovedårsakene til sviktende omsetning er, ifølge Gartner, nettopp dårlige tider og lengre salgssykluser.

Ingen av de sju store leverandørene har større omsetning i andre kvartal i år enn i andre kvartal i fjor.

De som taper betydelig mindre enn markedet, er IBM og Netapp. De med langt større nedgang enn markedet, er HP og Sun, som begge taper to prosentpoeng i markedsandel. Suns omsetning innen ekstern lagring er nærmest halvert.

Tallene omfatter bare omsetning direkte knyttet til maskinvare, og utelukker tilleggsprogramvare knyttet til for eksempel infrastruktur i lagringsnett. Omsetningen er fordelt til merket et system er solgt under. Omsetningen som er oppgitt for EMC omfatter følgelig ikke inntekter fra OEM-salg til Dell og Fujitsu Siemens. Omsetningen som er oppgitt for Hitachi omfatter Hitachi Data Systems, men ikke OEM-salg til HP og Sun.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.