Redusert med 500

De siste ni månedene har CompuServe redusert arbeidsstokken med 500 ansatte i et forsøk på å snu underskudd til overskudd.

De siste ni månedene har CompuServe redusert arbeidsstokken med 500 ansatte i et forsøk på å snu underskudd til overskudd.

ComupServe måtte sist uke konstatere et kjempetap på nesten 100 millioner kroner innen kjernevirksomheten som er leveranse av online-tjenester.

Samtidig måtte selskapet etter stadige spørsmål fra journalister fortelle at arbeidsstokken er redusert med 14 prosent - 500 ansatte - de siste tre kvartalene. Bemanningskuttene er gjennomført for å minske tapene som blant annet kommer som en følge av reduserte priser på Internett-abonnement hos leverandørene.

Ifølge talsmann for CompuServe, Steve Conway, skjedde alle reduksjonene etter frivillige ordninger, slik at ingen er sagt opp av selskapet. Ifølge The Wall Street Journal inneholdt sist ukes kvartalsrapport ingenting om den siste tidens reduksjon i arbeidsstyrken.

Nyheten om bemanningskuttene kom samme dag som CompuServe offentliggjorde at de hadde doblet kundemassen i Europa til 900.000 det siste året.

Når tapet i tredje kvartal er såpass stort - til tross for reduksjonene - er det et åpent spørsmål hvordan selskapet skal snu trenden. Majoritetseierne H&R Block har sett seg nødt til å forsére planene som skal gjøre at selskapet igjen tjener penger.

Compuserve har for tiden vel 3200 ansatte.

Til toppen