Redusert overvåking fra Microsoft

Microsoft har publisert oppskrifter for å fjerne tilbakeringingen i selskapets nyeste antipirat-mekanisme.

I begynnelsen av juni ble det kjent at en testversjon av Windows Genuine Advantage Notifications som daglig sender informasjon til Microsoft om gyldigheten til brukerens Windows-lisens. Dette er blitt kraftig kritisert, ikke minst fordi Microsoft først ikke fortalte noen om dette, samtidig som at testversjonen ble automatisk installert hos mange siden den ble kategorisert som en viktig Windows-oppdatering.

Microsoft svarte på tiltale med å love en mulighet for å deaktivere eller avinstallere mekanismen som "ringer" tilbake til selskapet. En oppskrift på hvordan dette kan gjøres, er nå blitt publisert av Microsoft på denne siden.

    Les også:

Selskapet publiserte denne uken også en oppdatert utgave av Windows Genuine Advantage Notifications som skrur av den daglige sjekken. Dette skriver eWeek, som også er blitt fortalt av Microsoft at valideringskomponenten i verktøyet likevel periodisk vil sjekke ektheten til Windows-installasjonen.

Den nyeste oppdateringen er tilgjengelig gjennom Windows Update eller Microsoft Update.

Uten en validert utgave av Windows, vil ikke brukerne kunne laste ned og installere programvare som Microsoft Internet Explorer 7.0 og Microsoft Windows Defender.

Til toppen