Redusert vekst hos Tandberg

Kundene bruker lenger tid på å bestemme seg, men Fredrik Halvorsen opprettholder veksten.

Redusert vekst hos Tandberg

Kundene bruker lenger tid på å bestemme seg, men Fredrik Halvorsen opprettholder veksten.

Tallene fra Tandberg for første kvartal 2009 viser at omsetningen vokste med 8,5 prosent til 193,3 millioner dollar, sammenliknet med samme periode i fjor. Resultatet etter skatt vokste med 12 prosent til 28 millioner dollar.

Salget av terminalenheter økte med 10 prosent til 16 610. Snittprisen per enhet er lavere enn for et år siden, og omsetningen av terminalenheter er 119 millioner dollar, en nedgang på 3,6 prosent. Nettverksenheter økte derimot 47,4 prosent til 43 millioner dollar. Verdiøkende tjenester økte med 23 prosent til 31 millioner dollar.

At omsetningen av nettverksenheter øker mer enn terminalenheter forklares med en naturlig utvikling der kunder ønsker løsninger som kan skaleres.

Geografisk sett deler Tandberg verden inn i Amerika, Emea (Europa, Midtøsten og Afrika) og Asia/Stillehavet. Omsetningen økte mest i Amerika, med 17 prosent til 94,3 millioner dollar. I Emea var det en økning på 3 prosent til 80 millioner dollar, mens Tandberg opplevde en beskjeden svikt i Asia/Stillehavet, fra 20 til 19 millioner dollar.

Toppsjef Fredrik Halvorsen sier leverandører av utstyr for videokonferanser merker nedsatt investeringsvilje og lengre salgssykluser i alle verdensdeler.

Tandberg vokser mindre i første kvartal 2009 enn i fjerde kvartal 2008. Da økte omsetningen med 17 prosent og resultatet etter skatt med 45 prosent, sammenliknet med samme kvartal året før.

    Les også:

Til toppen