JUSS OG SAMFUNN

Regjeringen avviser tv-lisens på PC og mobil

Kulturminister Trond Giske vil ikke la NRK kreve tv-lisens på PC-er og mobiltelefoner.

11. mai 2007 - 07:41

Oslo (NTB): Ifølge en stortingsmelding som kulturminister Trond Giske (Ap) legger fram i dag, får ikke NRK lov til å kreve forbrukerne for lisens på bruk av mobiltelefoner og datamaskiner.

Giske legger fram stortingsmeldingen «Kringkasting i en digital fremtid» på Nordiske Mediedager i Bergen fredag, skriver Aftenposten.

NRKs kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sa senest torsdag at han håper på lisenspenger fra folk som bruker mobiltelefoner og datamaskiner.

– Avanserte mobiltelefoner som mottar alle NRKs tilbud, og alle PC-er bør betale lisens, uttalte Bjerkaas.

Kulturminister Trond Giske har kommet til motsatt konklusjon. I dag blir man registrert som TV-seer når man kjøper et TV-apparat. De fleste som har mobiltelefon og datamaskin, har også TV. Det er svært få som ikke har TV i det hele tatt og som bare ser på TV via datamaskinen eller mobiltelefonen. Et siste argument er at kvaliteten på sendingene man mottar via dataskjermen eller mobiltelefonen er så dårlig at det ikke kan betegnes som et reelt alternativ til TV-titting.

– Jeg vil si at dette er en gladsak for forbrukerne. Det er såpass få som ikke har TV, at det ikke ville være forsvarlig å lage et stort regelverk for å ta dem. Etter hvert som TV blir digitalisert, vil det åpne seg andre muligheter for å ta disse seerne. Vi utelukker likevel ikke at dette kan bli aktuelt i framtiden, sier Giske.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.