TELEFONI

Regjeringen innfører makspris for å ringe og sende SMS til EU-land

Regjeringen vil innføre nye EU-regler som gir makspris på telefonsamtaler og SMS til EU-land. I tillegg skal det bli billigere å ringe femsifrede numre.

Regjeringen vil innføre makspris for telefonsamtaler og SMS til EU-land. Her er statsminister Erna Solberg (H) i en telefonsamtale i fjor høst.
Regjeringen vil innføre makspris for telefonsamtaler og SMS til EU-land. Her er statsminister Erna Solberg (H) i en telefonsamtale i fjor høst. Bilde: Heiko Junge, NTB scanpix
10. apr. 2019 - 13:29

– I dag koster det like mye å ringe og sende SMS når du er på ferie eller jobbreise i et EU-land som når du er hjemme. Nå gjør vi det også rimeligere å ringe og sende SMS til venner eller familie som bor i EU og har utenlandsk telefonnummer, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (arkivfoto).
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (arkivfoto). Bilde: Kjersti Flugstad Eriksen

Forslaget om endringer i ekomloven legges fram for Stortinget onsdag. Bakgrunnen er en ny forordning fra EU om at en samtale ikke skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land. Denne ordningen skal innføres i EU fra 15. mai.

– Vi tar sikte på at samme priser innføres i Norge så nært opptil fristen i EU som mulig, sier Astrup.

I tillegg foreslår regjeringen et forbud mot at offentlige virksomheter og frivillige organisasjoner tar høyere pris for bruk av femsifrede numre enn det koster å ringe et vanlig mobil- eller fastnummer.

– Det har over lengre tid vært uforholdsmessig dyrt å ringe femsifrede numre. Dette vil jeg gjøre noe med, sier digitaliseringsministeren. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.