Regjeringen klar med egne mobilsider

- Komponentene deles som åpen kildekode.

Regjeringen klar med egne mobilsider

- Komponentene deles som åpen kildekode.

Ved juletider i 2008 lanserte daværende fornyingsminister Heidi Grande Røys statens første fri programvare-prosjekt, en nettbasert løsning for utfylling av reiseregninger.

Statsråden var nysgjerrig på den oppblomstrende delingskulturen på Internett, og ønsket på denne måten å høste erfaringer.

Etterfølgeren og nåværende fornyingsminister Rigmor Aasrud har gitt uttrykk for et mer avmålt og pragmatisk forhold til fri programvare enn det Røys forfektet med sin preferansepolitikk.

Denne uken varsler Fornyingsdepartementet (FAD) at de er klare med det som blir deres andre prosjekt med deling av åpen kildekode.

Det skjer i forbindelse med flunkende nye mobiltilpassede sider for regjeringen.no.

Løsningen ble lansert mandag denne uken, og er utviklet av Departementenes Servicesenter (DSS) og Making Waves. Besøk regjeringen.no/mobil/ med mobilen for å få opp de tilrettelagte sidene.

- I tråd med regjeringens politiske målsetninger om å stimulere næringsutvikling og offentlig bruk av åpen programvare, har DSS lagt vekt på at komponentene for løsningen skal bli tilgjengelig på CodeResort som åpen kildekode, heter det på nettsidene til FAD.

Dette prosjektet er kanskje ikke spesielt omfattende, men det er uansett hyggelig å kunne konstatere at piffen ikke har gått helt ut av delingskulturen i departementet.

Det finnes en rekke offentlige prosjekter på CodeResort, men enn så lenge er det bare kildekoden til reiseregningen som er fritt tilgjengelig for publikum.

Det mangler noe dokumentasjon, men kildekoden til komponentene som brukes til mobilsidene på regjeringen.no skal legges ut på CodeResort rett over sommeren, får digi.no oppgitt av Fornyingsdepartementet.

Pressekontakten hos FAD sjekket på oppfordring om det er planlagt andre prosjekter med deling av åpen kildekode fremover. Det var det ikke.

    Les også:

Til toppen