TELEKOM

Regjeringen ønsker ikke å selge flere Telenor-aksjer nå

Regjeringen ser ikke behov for å selge seg videre ned i Telenor. Dermed ber den ikke om forlengelse av fullmakten til å gjøre dette.

Telenors hovedkontor på Fornebu.
Telenors hovedkontor på Fornebu. Foto: Marius Jørgenrud
22. nov. 2019 - 09:11

Det kommer fram i forbindelse med framleggingen av eierskapsmeldingen fredag.

Regjeringen har siden 2015 hatt fullmakt til å kunne redusere statens eierskap i Telenor ASA fra 53,97 til 34 prosent.

Helhetlig vurdering

– Fullmakten har vært ubenyttet, og regjeringen ser etter en helhetlig vurdering ikke behov for å forlenge den, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Ved eventuelle forslag om industrielle transaksjoner som kan innebære en reduksjon av statens eierandel i Telenor, vil regjeringen vurdere dette på vanlig måte og eventuelt forelegge saken for Stortinget, heter det.

Begrunnelsen for eierskapet i Telenor er å opprettholde et ledende teknologi- og industriselskap med hovedkontorfunksjoner i Norge. Statens mål som eier er høyest mulig avkastning over tid.

Viderefører andre fullmakter

Regjeringen har fullmakter fra Stortinget til å redusere statens eierskap helt eller delvis i teknologiselskap Ambita AS, Baneservice AS, entreprenøren Mesta AS og eiendomsselskapet Entra ASA, og disse videreføres. I Entra er eierskapet allerede redusert gjennom børsnotering og salg av aksjer.

I forbindelse med statsbudsjettet for 2020 ba regjeringen Stortinget om fullmakt til helt eller delvis salg, eventuelt avvikling, av GIEK Kredittforsikring AS.

Selve eierskapsmeldingen presenteres fredag klokka 12.

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) taler til salen under Inside Telecoms høstkonferanse 2019. Der la han blant annet vekt på at sluttkunder hos lokale fibermonopoler må ha råd til å kjøpe tjenestene.
Les også

Astrup: Ny stortingsmelding skal gi økt konkurranse i fibermarkedet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.