TELEKOM

Regjeringen vedtar billigere roaming

De nye EU-reglene blir også en del av EØS-avtalen.

NTB
22. apr. 2016 - 14:40

Oslo (NTB): Nye EU-regler skal inn i EØS-avtalen, slik at også norske mobilbrukere ikke skal måtte betale ekstra for å bruke mobilen på reise i Europa.

–  Mange har fått seg en overraskelse når telefonregningen har kommet etter et utenlandsbesøk. Det har vært dyrt å bruke mobiltelefon og data på reise i Europa, og det vil regjeringen gjøre noe med, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

I statsråd i dag ble det lagt fram en kongelig resolusjon om å inkludere EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen. Målet med denne regelen er at det ikke skal koste mer å bruke telefonen på reise innenfor EØS enn det gjør i hjemlandet.

Midlertidig tak

EU-parlamentet og Europarådet vedtok forordningen i november 2015. Fra 15. juni 2017 skal mobilkunder beholde sine nasjonale priser for samtaler, SMS og data når de er på reise i EU. Dette vil også gjelde Norge, Island og Liechtenstein når de tre landene har inkludert reguleringen i EØS-avtalen. Fram til juni 2017 har EU satt et tak på hvor mye mobilselskapene kan kreve i pristillegg, som vil gjelde i Norge så snart avtalen er på plass.

–  Det arbeides med å få det nye regelverket gjennomført nasjonalt i de tre EFTA-landene slik at endringen i EØS-avtalen kan tre i kraft. Nasjonalt setter vi inn ressurser i dette arbeidet, slik at vi kan få nytte av de nye reglene så snart som mulig, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.