Regjeringen verner høye Telenor-priser

Bredbåndskunder med ADSL får ikke lavere priser likevel, regjeringen stanser prisreduksjonen.

Regjeringen verner høye Telenor-priser

Bredbåndskunder med ADSL får ikke lavere priser likevel, regjeringen stanser prisreduksjonen.

Etter privatiseringen av det gamle Televerket, ble delprivatiserte Telenor sittende igjen med eierskapet til kobbernettet som knytter abonnentene til telefonsentralene.

Dette kobbernettet brukes også til bredbåndsleveranser for ADSL-forbindelsene og andre bredbåndsleverandører må leie linjekapasitet av Telenor. Prisen de betaler for dette har over lengre tid vært et heftig stridstema.

Post- og teletilsynet kom til slutt med vedtak som tvang Telenor til å redusere prisene. Fra juni i år måtte Telenor redusere sin månedsavgift med 30 kroner. Dermed er prisen på 105 kroner. Fra nyttår skulle prisen reduseres enda en gang, med ti kroner. Det blir det ikke noe av.

For ifølge Dagensit.no, har Regjeringen ved Samferdselsdepartementet overstyrt Post- og teletilsynets vedtak, og tatt Telenors side. Telenor hevder at reduksjonen var urimelig og fikk medhold hos Samferdselsdepartementet. De er siste ankeinstans i slike saker.

Dermed slipper Telenor å redusere prisen ytterligere og den varslede prisnedgangen på 120 kroner i året kommer verken kundene eller konkurrerende bredbåndsleverandører tilgode.

Vedtaket ble ifølge Dagensit.no lagt ut samme dag som skattelistene og det nye statsbudsjettet ble offentliggjort.

    Les også:

Til toppen