IT-NORGE

Regjeringen vil bruke 1 mrd. på digitalisering

 

KMD-statsråd Jan Tore Sanner og statssekretær Paul Chaffey skal neste år legge fram stortingsmeldingen Digital Agenda. I statsbudjettet foreslår de én milliard kroner til digitalisering.
KMD-statsråd Jan Tore Sanner og statssekretær Paul Chaffey skal neste år legge fram stortingsmeldingen Digital Agenda. I statsbudjettet foreslår de én milliard kroner til digitalisering. Bilde: Per Ervland
5. okt. 2015 - 10:50

I forslaget til neste års statsbudjett, som regjeringen legger fram onsdag, er det satt av 1 milliard kroner til digitalisering av ulike tjenester. Beløpet er omtrent en dobling fra inneværende år. Det skriver NRK.

Det er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) som har koordineringsansvaret for digitaliseringstiltakene i offentlig sektor. Overfor statskanalen røper han at pengene blant annet skal gå til nye løsninger for Husbanken, som vil gjøre det mulig å søke om lån fra en nettjeneste.

Vinn-vinn

– Det vil frigjøre 40.000 arbeidstimer i kommunene. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier «IT-statsråd» Sanner.

Planene omfatter også etablering av nettapotek, som vil gjøre det mulig å bestille reseptbelagte legemidler over internett.

Detaljene kommer først ved fremleggelsen onsdag klokken 10.

Basert på budsjettlekkasjen bringer NRK en grov fordeling over hva pengene skal brukes til:

Det omfatter drøyt 200 millioner kroner til Brønnøysundregistrene, som trolig er midler til videreutvikling av Altinn. Nav skal på sin side tilgodeses med 150 millioner i digitaliseringskroner, og regjeringen vil bruke 100 millioner kroner på Folkeregistreret. Samt at det settes av 25 millioner kroner til ordningen med nettapotek.

I våres ble Nav-direktøren avsatt etter IT-skandalene som har preget moderniseringsarbeidet i etaten som forvalter rundt én tredjedel av statsbudsjettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.