SIKKERHET

Regjeringen vil bruke halv milliard på IT-sikkerhet

Regjeringen setter av 497 millioner kroner til styrket IT-sikkerhet gjennom en ekstrabevilgning til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

NSM får en halv milliard i ekstrabevilgning. Her fra sikkerhetsmyndighetens operasjonssentral NorCERT.
NSM får en halv milliard i ekstrabevilgning. Her fra sikkerhetsmyndighetens operasjonssentral NorCERT. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
25. jan. 2019 - 09:47
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) varsler økt satsing på IT-sikkerhet. Arkivfoto. Bilde: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Pengene kommer i forbindelse med en ny strategi for IT-sikkerhet som blir lagt fram i slutten av januar, melder NRK.

Bevilgningen skal brukes på nye sensorer som skal plasseres i Forsvarets datanettverk, modernisering av sensorsystemene og planer om å kunne oppdage også ukjente trusler ved å koble sammen informasjon fra ulike kilder og automatisk analyse.

– IT-sikkerheten har ikke vært god nok, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NRK i kjølvannet av de to store dataangrepene som nylig har rammet offentlige etater.

Viktige datasystemer var ute av drift i hele Helse sørøst fredag for en uke siden. Samtidig ble nylig minst tre fylkesmannsembeter i fjor høst rammet av dataangrep.

Den nye nasjonale strategien for digital sikkerhet legges fram på onsdag 30. januar, og det nevnte tiltaket regnes som et at de viktigste som presenteres der, får NTB opplyst.

(©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.