Regjeringen vil bygge opp norsk spillmiljø

Regjeringen mener at dataspill er kultur og vil støtte spillutvikling på slik norsk filminnspilling får penger.

Regjeringen mener at dataspill er kultur og vil støtte spillutvikling på slik norsk filminnspilling får penger.

Barne- og familieminister Laila Dåvøy og kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland presenterte i dag Regjeringens tiltak mot voldelige interaktive spill. Tiltakene er i utgangspunktet ikke så imponerende - regjeringen vil til neste år øke støtten til norsk spillutvikling fra tre til åtte millioner kroner.

Men departementet har et realistisk forhold til hvor lite penger dette er.

- Vi er klar over at store kommerielle titler fort har budsjetter i 20-40 millioner kroners klasse. Men regjeringen skal da heller ikke fullfinansere spill som kan konkurrere med disse,sier statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet Yngve Slettholm til digi.no.

Han understreker også at regjeringen tror ikke man kan påvirke spillvanene til eldre ungdom og voksne.

- Midlene er ment til å støtte opp om utviklingen av enklere og dermed billigere spill for barn. Norske barn bør få et større tilbud ikke-voldelige spill, ikke minst der det kommuniseres på norsk, mener Slettvold.

Han trekker parallellen til støtteordningene man i dag har for film og lover mer penger etterhvert.

- Spill er etterhvert blitt kultur og kanskje også kunst. Regjeringen ser derfor støtten til spillbransjen i lys av støtten filmbransjen i dag får, vi ønsker å være med å bygge opp et spillproduksjonsmiljø på linje med det vi gjør på filmsiden. 8 millioner kroner er ikke mye, men det er en start og bevilgningene skal økes i årene fremover, lover Slettvold overfor digi.no.

Regjeringen har allerede gitt to millioner kroner til Remo Caprino som støtte til prosjektutvikling av dataspillet "Askeladden på eventyr". Caprino er allerede kjent for tidens mest solgte norske dataspillet, Flåklypa Grand Prix (bildet over).

Til toppen