FORBRUKERTEKNOLOGI

Regjeringen vil ha egne IT-fiksere for eldre

Regjeringen setter i gang tiltak for å inkludere flere eldre i det digitale samfunnet. Det skal sikre likeverdige offentlige tjenester.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) lanserer nå en ny handlingsplan mot digital utenforskap.
Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) lanserer nå en ny handlingsplan mot digital utenforskap. Foto: Terje Pedersen/NTB
13. juni 2023 - 15:11

– Digitalisering er et middel for å inkludere flere i samfunnet, ikke et mål i seg selv, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Gjelsvik lanserer nå en ny handlingsplan som skal forhindre digital utenforskap. Det melder regjeringen i en pressemelding. Handlingsplanen skal sikre at alle får tilgang til offentlige tjenester, uavhengig av alder, kjønn og bakgrunn, står det i pressemeldingen.

Blant de 32 tiltakene er en prøveordning hvor brukere som har behov for grunnleggende IT-støtte, skal få enkel hjelp med dette. Ordningen kalles for «IT-fiksere», og skal iverksettes i utvalgte kommuner.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.