JUSS OG SAMFUNN

Regjeringen vil ha lenger lagring av IP-adresser

– Vi må veie avverging og kriminalitetshensynet mot personvern.

Statsminister Erna Solberg presenterer ny stortingsmelding om politiet.  Her fra Paranoia-konferansen i 2019.
Statsminister Erna Solberg presenterer ny stortingsmelding om politiet. Her fra Paranoia-konferansen i 2019. Foto: Sarah McDonald Gerhardsen
23. juni 2020 - 12:45

For å styrke politiets mulighet til å forfølge digital kriminalitet vil regjeringen pålegge ekomleverandører til å lagre IP-adresser over tid.

Det kommer fram i regjeringens stortingsmelding om politiet tirsdag.

I meldingen som blant annet handler om hvordan politiet skal møte morgendagens kriminalitet, heter det at regjeringen vil legge fram et forslag om dette.

– Snart vil vi sende på høring en vifte av kriterier for når man skal kunne be om å hente ut denne typen opplysninger, sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Vi vet at dette også er et personvernspørsmål for mange, men vi må veie avverging og kriminalitetshensynet mot personvern i disse sakene og finne det gode balansepunktet, sa hun videre.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.