RESULTATERFINANS

Regjeringen vil ikke splitte Telenor

Statsråd Dag Terje Andersen slår klart fast at Regjeringen ikke vil foreslå å dele opp Telenor.

29. nov. 2006 - 07:44

Oslo (NTB): Det kommer ingen forslag om å dele opp Telenor når regjeringen legger fram sin eierskapsmelding 8. desember.

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) slo dette ettertrykkelig fast da han fikk spørsmål om det i finansdebatten i Stortinget tirsdag kveld.

Leif Helge Kongshaug (V) tok opp saken på bakgrunn av et intervju med stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen i Dagens Næringsliv tirsdag der Lundteigen går inn for å dele opp telegiganten.

– Vi har ingen planer om å komme med et slikt forslag 8. desember. Dessuten er det umulig. Vi er bare en av flere eiere og vi vil opptre ryddig i forhold til andre eiere. Vi kan ikke bestemme noe alene, svarte Andersen.

Lundteigen mener at liberaliseringen er gått for langt, og han arbeider hardt for å overbevise sin egen regjering om at det er nødvendig å gripe inn.

– Hver dag ser vi tydelig hva Telenor ser som sin rolle og hva de prioriterer. De tar ikke samfunnsansvar, men gjør alt for å tjene mest mulig penger, sier Lundteigen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.