JUSS OG SAMFUNN

Regjeringen vil styrke IT-sikkerheten

IT-ministeren vil ha revideringsforslaget på bordet innen nyttår.

Fornyings- administrasjons og kirkeminister vil at de nasjonale retningslinjene for informasjonssikkerhet skal revideres.
Fornyings- administrasjons og kirkeminister vil at de nasjonale retningslinjene for informasjonssikkerhet skal revideres. Bilde: Per Ervland
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. sep. 2011 - 11:32

Regjeringen kunngjorde i dag at den vil informasjonssikkerheten i Norge. Allerede nå starter en arbeidsgruppe arbeidet med å revidere de nasjonale retningslinjene for informasjonssikkerhet. Gruppen vil legge frem et forslag til endringer innen nyttår.

– Innføring av IKT og den omfattende digitaliseringen av det norske samfunnet skaper stadig nye sikkerhetsutfordringer. Det er derfor viktig at vi til enhver tid har organisert sikkerhetsarbeidet slik at vi er best mulig rustet til å møte disse, sier fornyings- administrasjons og kirkeminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Ifølge FAD (Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet) har retningslinjene som formål å skape en felles forståelse for hvilke sikkerhetsutfordringer Norge som nasjon står overfor, samt å identifisere områder der det er behov for å gjøre en ekstra innsats for å styrke informasjonssikkerheten. Retningslinjene er en fellesutgivelse fra FAD, Justisdepartementet, Samferdselsdepartementet og Forsvarsdepartementet.

Ifølge FAD ønsker regjeringen å presentere en helhetlig satsing på informasjonssikkerhet. De reviderte retningslinjene skal dekke hele spekteret fra grunnleggende IKT-sikkerhet til beskyttelse av de mest samfunnskritiske informasjonssystemene.

Regjeringen skal derfor ha valgt ikke å utgi en særskilt kyberstrategi for samfunnskritisk infrastruktur. Hovedtenkningen i Nasjonal sikkerhetsmyndighets forslag til nasjonal strategi for kybersikkerhet, og innspill fra høringsrunden til denne, vil i stedet inngå som en viktig del av grunnlagsmaterialet til utformingen av retningslinjene.

Arbeidsgruppen som skal revidere retningslinjene, ledes av FAD. Den består av medlemmer fra sentrale myndighetsaktører, Norsk senter for informasjonssikring og Næringslivets sikkerhetsråd.

I tillegg skal en egen embetsmannsgruppe vurdere organisering av arbeidet med informasjonssikkerhet og ansvarsdeling departementene imellom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.