BEDRIFTSTEKNOLOGI

Regjeringen vil unngå IT-skjevheter

- Drivkreftene i den digitale revolusjonen er så kraftige at de krever styring for å ikke skape et samfunn med skjev fordeling og sterk sentralisering. Dette var deler av statsminister Kjell Magne Bondeviks budskap under NHOs årskonferanse.

Morten Øverbye
6. jan. 1998 - 17:00

- Informasjonsteknologien skaper muligheter som var utenkelige bare for få år siden. Samtidig er drivkreftene i den digitale revolusjonen så så sterke at vi må ha styring, om ikke utviklingen skal føre til et samfunn med skjev fordeling og sterk sentralisering av makt, kompetanse og bosetting, sa Kjell Magne Bondevik.

Statsministeren kom med få konkrete forslag til hvordan han ville motvirke denne utviklingen da han talte for landets næringstopper under NHOs årskonferanse i Oslo i dag.

I generelle ordelag varslet han at regjeringen ønsker å sette inn stimuleringstiltak for nettverksbygging og kompetanseutvikling mellom småbedrifter i ulike deler av landet, og en lavere terskel for at de minste bedriftene skal ta i bruk IT.

Bondevik tok også til orde for at det offentlige må bidra til å utvikle tunge IT-miljøer over hele landet.

- Alt skal ikke konsentreres på Fornebu, selv om vi vet at slike tunge kompetansesentre har sine kvaliteter, sa han med spøkefull adresse til Gudmund Hernes i salen.

Regjeringen legger frem sin næringsmelding før påske. Bondevik varslet at denne meldingen vil rette oppmerksomheten spesielt mot situasjonen for småbedrifter, utvikling av kunnskap og kompetanse, samt informasjonsteknologi.

En egen handlingsplan for små og mellomstore bedrifter vil også legges frem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.