RESULTATERFINANS

Regjeringen ville droppe IKT-fag - men ble overkjørt

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet bestemte i oktober i år at det populære IKT-driftsfaget ved videregående skoler skulle avvikles som eget fag. Nå har Stortinget satt foten ned og krever at regjeringens plan legges død.

Sigvald Sveinbjørnsson
13. des. 2000 - 12:34

Mandag kveld ba Stortinget, med 63 mot 39 stemmer, Regjeringen om å opprettholde IKT - driftsfag som eget VK I - kurs. Alle partiene på Stortinget unntatt Arbeiderpartiet, støttet forslaget som ble fremsatt av Høyre, Fremskrittspartiet og SV.

Regjeringens forslag var å legge IKT-kurset til samme klasse som vektere, butikkmedarbeidere og tre andre faggrupper, skriver IKT-Norge i en pressemelding.

Det var IKT-Norge som var med å etablere faget da det ble vedtatt for to år siden.

- Det har blitt en stor suksess, og søkermassen til faget har vært enorm. Vi var derfor svært forskrekket da vi fikk vite at faget skulle legges inn som et servicefag, noe som ville rasert hele faget, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge, til digitoday.no.

Per Morten Hoff sier til digitoday.no at faget skulle sørge for at det ble utdannet personell til å sette opp og drive servere. Dette er en kompetanse som er meget etterspurt i næringslivet, og Hoff forklarer at tidligere har denne kompetansen vært hentet fra høyskolemiljø og NTNU.

- I denne saken har det vært vanskelig å komme i dialog med departementet. Tiden var i ferd med å løpe fra oss. Hvis vi skulle ha noe håp om å få en forsvarlig løsning for de ungdommene som skal begynne på videregående kurs I til høsten, måtte noe skje raskt, sier Trond Smistad, utdanningskonsulent i IKT - Norge.

- Departementet tar Stortingets vedtak til etterretning og vil jobbe i forhold til det, det sier statssekretær Berith Bergersen ved Kirke-, utdannings og forskingsdepartementet til digitoday.no. Hun vil ikke kommentere saken ytterligere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.