JUSS OG SAMFUNN

Regjeringen vurderer å sponse digital-TV

Kirke- og Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland vil ikke fire på kravene. Overfor digi.no gjør hun det klart at alle nordmenn skal få digitale, interaktive tjenester på sine TV-skjermer.

3. jan. 2002 - 11:23




Telenordigi.no


Kirke- og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland bekrefter at hun har fått med seg signalene, men sier nei til reduserte krav og åpner dermed for statlige bidrag til regningen.

- Jeg synes det er vanskelig å se for meg å senke kravene til dekning, folk vil ikke forstå dette. Det er vanskelig nok å forklare hvorfor mange ikke kan ta inn NRK 2, sier Svarstad Haugland til digi.no.

I går kunne digi.no fortelle at utlysningen av konsesjonen for å bygge digitalt sendenett er utsatt. Saken skal opp i regjeringen og så skal Stortinget orienteres - nettopp på grunn av de store summene og distriktspolitikken som saken inneholder. Svenskenes digital TV-katastrofe øker nok også regjeringens ønske om å sikre seg bred støtte.

KrF-ministeren forteller at regjeringen har oppfattet Telenors signaler og er enig i at Regjeringen dermed har tre valg: Droppe utbygging, sprøyte inn penger selv eller å redusere dekningskravene.

- Jeg skal gi Stortinget en orientering om NRKs rolle i februar og da blir digitalt bakkenett en viktig bit. I forkant av dette vil vi diskutere saken i regjeringen, forteller Svarstad Haugland til digi.no.

Mer konkret vil hun ikke være til å begynne med, men hun gir flere ganske sterke hint om hvilken vei hun og regjeringen heller.

På direkte spørsmål fra digi.no indikerer hun at Regjeringen har to mål: Å skaffe Norge digital TV og sikre NRKs billett inn i fremtiden.

- Jeg synes ikke det er noen alternativ å droppe digital-TV-nettet, sier Kirke- og kulturministeren.

Selv om hun ikke vil si det rett ut, regner åpenbart departementet på mulighetene til å bidra med penger.

- Det er mange måter staten kan subsidiere en digital-TV-utbygging. Jeg har diskutert dette med NRK, men jeg vil ikke gå inn på detaljer, sier KrF-ministeren.

Hun føyer til at regjeringen er opptatt av konkurransen som statlig subsidierte digital-TV-mottakere vil gi konkurrenter som Canal Digital, Viasat og kabelselskaper som UPC. Flere av disse kan tenkes å klage til EU/ESA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.